Εντυπωσιακή νέα Jaguar F-Type Project 7 παραγωγής (+video)

Πέρυσι η Jaguar είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο μοντέλο Project 7 με βάση την F-Type και σήμερα αποκαλύπτει το ομώνυμο μοντέλο παραγωγής διατηρώντας σχεδόν στο ακέραιο την εντυπωσιακή του σχεδίαση, κάνοντας έτσι διπλή την απρόσμενη αυτή έκπληξη. Συνολικά θα κατασκευαστούν 250 Jaguar F-Type Project 7, η οποία είναι και η πρώτη που έχει εξελιχθεί από την ομάδα Special Vehicle Operations της Jaguar Land Rover.

Το αλουμινένιο roadster αμάξωμα της  Jaguar F-Type Project 7 ζυγίζει μόλις 1.585 κιλά και όπως αναφέρει η φίρμα είναι η ταχύτερη και ισχυρότερη Jaguar που έχει ποτέ κατασκευαστεί. Πιο συγκεκριμένα τροφοδοτείται με υπερτροφοδοτούμενο V8 μηχανικό σύνολο 5.0 λίτρων απόδοσης 575 ίππων και 680 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται στα 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα. Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς υπάρχει το αυτόματο κιβώτιο Quickshift των 8 ταχυτήτων.

Επιπλέον, η Jaguar F-Type Project 7 εφοδιάζεται στάνταρ με κεραμικά δισκόφρενα, ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση, αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα.

Get it on Google Play Download on the App Store