Πρεμιέρα για το νέο Kia Rio στις 29 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι

Η Kia αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του ολοκαίνουργιου, τέταρτης γενιάς μικρού μοντέλου της Rio, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Ο σχεδιασμός του τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά όπως μπορούμε να δούμε από τα σκίτσα, ενώ αρμόδια είναι τα σχεδιαστικά κέντρα της Kia στη Γερμανία και στην Καλιφόρνια, σε στενή συνεργασία με το κυρίως σχεδιαστικό κέντρο της μάρκας, στη Namyang, Κορέα.

Το αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από το μυώδες εμπρός άκρο με τα ενσωματωμένα LED στα φωτιστικά σώματα, τη χαρακτηριστική μάσκα, το μεγάλο κεντρικό αεραγωγό και τον σπορτίφ προφυλακτήρα. Παράλληλα, η Kia αναφέρει ότι το νέο Rio διαθέτει πιο μακρύ εμπρός καπό και πρόβολο, μακρύτερο μεταξόνιο και πιο κάθετες πίσω κολόνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και πίσω με την αεροτομή οροφής, την ακμή στο τελείωμα του καπό, τα μεγάλα οριζόντια φωτιστικά σώματα και τη μαύρη επιφάνεια στον προφυλακτήρα που θυμίζει διαχύτη.

Στο μινιμάλ σχεδίασης εσωτερικό κυριαρχούν οι ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες, η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, το σπορτίφ τιμόνι και τα λίγα χειριστήρια. Παράλληλα το νέο Rio θα προσφέρει υψηλά επίπεδα πρακτικότητας, ασφάλειας, τεχνολογίας και συνδεσιμότητας, καθώς και βελτιωμένα οδηγικά χαρακτηριστικά.

Από πλευράς κινητήρων δεν αναφέρεται κάποιο στοιχείο επίσημα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα εφοδιάζεται με τους ντίζελ των 1.1 λτ. και 1.4 λτ., όπως και με τους βενζίνης των 1.2 λτ. και το νέο τούρμπο 1.0 T-GDI.

Η παραγωγή του νέου Rio θα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2016 για την Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store