200 έως 370 άλογα το «ευρωπαϊκό» πισωκίνητο Kia

Πριν λίγες ημέρες η Kia μας αποκάλυψε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο της σπορ σεντάν ονόματι Stinger GT και πλέον επισημοποίησε και την άφιξή του επί ευρωπαϊκού εδάφους αλλά και τα μοτέρ με τα οποία θα εξοπλίζεται.

Αδιαμφισβήτητα το Kia Stinger GT είναι ένα εντυπωσιακό, τετράθυρο κουπέ, με δυναμικό σχεδιασμό και ξεχωριστό στιλ είτε το κοιτάξεις εξωτερικά, είτε γνωρίσεις τον εσωτερικό του κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο Kia Picanto

Το Kia Stinger GT βασίζεται στην πλατφόρμα του Genesis G80 (Genesis είναι η premium μάρκα της Hyundai, ότι ακριβώς είναι η Lexus για την Toyota) και έχει μήκος 4,8 μέτρων.

Λίγο μετά την παρουσίασή του επί αμερικάνικου εδάφους, λοιπόν, η Kia αποκάλυψε και τα μοτέρ με τα οποία το Stinger GT θα κάνει την απόβασή του επί ευρωπαϊκού εδάφους. Έτσι για την ευρωπαϊκή αγορά, τους βενζινοκινητήρες 2.0 λτ. απόδοσης 255 ίππων και V6, 3.3 λτ. απόδοσης 370 ίππων, θα πλαισιώσει και ένας πετρελαιοκινητήρας 2.2 λτ. 200 ίππων και 400 Nm ροπής.

Δείτε ακόμη: Εντυπωσιακό video από το εσωτερικό ενός κινητήρα

Σύμφωνα με την Kia με το μοτέρ αυτό το Stinger GT κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8.5 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 225 χλμ./ωρα.

Η παραγωγή Stinger GT θα ξεκινήσει επί ευρωπαϊκού εδάφους το τρίτο τρίμηνο του 2017 με τις πρώτες παραδόσεις του να προορίζονται για το τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store