Πρώτη αποκάλυψη του νέου μεγάλου σεντάν Kia Cadenza

Το Cadenza υπάρχει στη γκάμα της Kia από το 2010 και δε διατίθεται στην Ευρώπη, αλλά σε άλλες αγορές όπως η Νότια Κορέα, οι Η.Π.Α., η Μέση Ανατολή και η Κίνα. Για την Kia το αυτοκίνητο είναι ένα από τα πλέον σημαντικά μοντέλα της, αφού αποτελεί τη ναυαρχίδα της. Και πλέον, η Kia δίνει στη δημοσιότητα τις δύο πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Cadenza, το οποίο έρχεται με ένα νέο design που τονίζει το δυναμισμό του.

Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζουν τα νέα και πιο «αιχμηρά» φωτιστικά, μαζί με νέα χρωμιωμένη γρίλια (θυμίζει λίγο Maserati;), αλλά και καινούργιο προφυλακτήρα με LED προβολείς ομίχλης. Στο πλάι ξεχωρίζουν οι νέοι τονισμένοι ώμοι, όπου, μαζί με την κλίση της οροφής στο πίσω μέρος, δίνουν μια αίσθηση από 4θυρα κουπέ. Νέα είναι και τα φωτιστικά στο πίσω τμήμα, αλλά και η χρωμιωμένη λωρίδα που τα περικλείει και τα ενώνει μεταξύ τους. 

Περαιτέρω στοιχεία πλην της εμφάνισης δεν γνωρίζουμε, με την Kia να τονίζει μόνο ότι στο εσωτερικό θα δούμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και περισσότερη πολυτέλεια. Στο πεδίο των κινητήρων, τηρείται και πάλι σιγήν ιχθύος, αν και αναμένουμε έναν ισχυρό 3.3 λτ. V6 βενζινοκινητήρα να λάβει θέσει κάτω από το καπό του νέου Cadenza. Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν μέχρι το παγκόσμιο λανσάρισμα του μοντέλου μέσα στην επόμενη χρονιά.

Get it on Google Play Download on the App Store