Η BMW αναπαλαίωσε τη BMW 507 του Elvis Presley!

Ένα από τα πιο εικονικά και εξαιρετικά σπάνια κλασικά αυτοκίνητα της BMW είναι η ρόουντστερ 507, η οποία είχε κατασκευαστεί σε μόλις 252 αντίτυπα μεταξύ 1956 και 1959. Ένα ή μάλλον δύο από αυτά τα μοντέλα είχε μισθώσει ο “Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ”, Elvis Presley, από τα οποία το πρώτο ήταν λευκό και το δεύτερο κόκκινο. Μάλιστα λέγεται ότι άλλαξε τη λευκή 507, γιατί οι θαυμάστριές του έγραφαν τα τηλέφωνά τους πάνω στο αμάξωμα και δεν ήταν εύκολο να αφαιρέσει το κραγιόν.

Ο Elvis είχε μισθώσει την πρώτη λευκή BMW 507 στις 21 Δεκεμβρίου του 1958 από τη BMW Glöckler. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν μεταχειρισμένο και είχε οδηγηθεί από τον οδηγό αγώνων Hans Stuck, ωστόσο μετέπειτα ο κινητήρας είχε τροποποιηθεί για να χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση από τον Elvis.

Το μίσθωμα το 1958 ανήλθε στο ποσό των 3.750 δολαρίων (έναντι 7.160 δολάρια που κόστιζε για αγορά), ωστόσο ο Presley νόμιζε ότι είχε αγοράσει το αυτοκίνητο, γιατί δεν γνώριζε τι είχε υπογράψει, αφού το συμβόλαιο ήταν στα γερμανικά. Ο Elvis ήθελε να αγοράσει τότε μια Porsche Spider λόγω του ότι την κατείχε ο James Din, όμως δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτη, γι’αυτό επέλεξε τη BMW.

Η ιστορία της κόκκινης BMW 507 ξεκινά τον Αύγουστο του 1959 όταν τη μίσθωσε ο Presley. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια την οποία πήρε η BMW σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάστηκε δύο χρόνια για να την αναπαλαιώσει πλήρως και να την κάνει σαν καινούργια. Τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό είχαν υποστεί πάρα πολλές φθορές και ζημιές. Πληροφοριακά, την κίνησή της αναλάμβανε ένα V8 3.2 λτ. μηχανικό σύνολο ισχύος 150 ίππων.

Τα αποκαλυπτήρια της αναπαλαιωμένης BMW 507 θα γίνουν την Κυριακή 21 Αυγούστου, στο Pebble Beach Concours d’Elegance.

Get it on Google Play Download on the App Store