Πωλείται σπάνια Porsche άρμα μάχης του 1939!

Το Volkswagen Kübelwagen αποτέλεσε ένα από τα οχήματα του γερμανικού στρατού που παράχθηκε σε χιλιάδες αντίτυπα και χρησιμοποιήθηκε σε κάθε έδαφος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόλο που δεν του φαινόταν εξωτερικά, το Kübelwagen βασιζόταν στο VW Beetle και είχε σχεδιαστεί από τον Ferdinand Porsche, ενώ κατασκευαζόταν από την VW.

Το συγκεκριμένο όμως Kübelwagen Porsche Type 82/3 ή αλλιώς Panzerattrape του 1939 διαφέρει από τα υπόλοιπα, αφού έφερε “πανοπλία” και έμοιαζε σαν ένα μίνι άρμα μάχης για να παραπλανά τον εχθρό. Ωστόσο είχε πυργίσκο με πολυβόλο και τροχούς αντί για ερπύστριες.

Αυτό το ιστορικό όχημα είχε αγοραστεί από το Εθνικό Στρατιωτικό Μουσείο των Η.Π.Α. και διαθέτει κινητήρα και μετάδοση. Όμως τα μηχανικά του μέρη δεν είναι τα αυθεντικά, ενώ ούτε λειτουργούν. Το καλό είναι πάντως ότι όποιος το αγοράσει, θα μπορεί να του βάλει κινητήρα από κλασικό VW Beetle και να το κυκλοφορήσει. Όσο για την τρέχουσα προσφορά μέσω του eBay έχει φτάσει τις 19.000 ευρώ, ενώ η αγγελία λήγει στις 18 Αυγούστου.

Get it on Google Play Download on the App Store