Έτσι θα μοιάζει το νέο Lada Niva

Πριν από λίγες ημέρες επιβεβαιώθηκε πως ο αντικαταστάτης του Niva4×4 όπως επίσης ονομάζεται) βρίσκεται καθοδόν, καθώς η ρώσικη εταιρεία εργάζεται πάνω στην εξέλιξη του νέου Niva, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2018 και αυτό είναι το πρώτο του σκίτσο, του οποίου πάντως η γνησιότητα αμφισβητείται… από πολλούς, όχι όμως και από το μέσο ενημέρωσης το οποίο τη δημοσίευσε.

Το Lada Niva είναι το μακροβιότερο εκτός δρόμου όχημα που πωλείται σήμερα, αφού από το 1977 που παρουσιάστηκε συνεχίζει να παράγεται, έχοντας δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές.

Δείτε επίσης: Αυτό το Lada Niva δεν πεθαίνει ποτέ (+video)

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του αλλά και οι εκτός δρόμου ικανότητές του.

Πολλοί λένε πως σχεδιαστικά είναι πολύ πιθανό να βασιστεί στο πρωτότυπο Lada XCODE που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας τον Αύγουστο το 2016. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα θυμίζει πουθενά το παλιό Niva και θα μοιάζει σχεδιαστικά με το Lada XRAY.

Παρόλα αυτά, αυτό το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο παραπάνω σκίτσο, το οποίο διέρρευσε στο ρώσικο μέσο ενημέρωσης Kolesa.ru, με το τελευταίο να ισχυρίζεται πως αυτό είναι ένα επίσημο σκίτσο που εμφανίζει το πρώιμο σχέδιο της επόμενης γενιάς Lada Niva, βλέπουμε πως δεν έχει καμία σχέση με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Και όπως φαίνεται ξεκάθαρα θα έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο το οποίο θα είναι πιστό στο παρελθόν του, σχεδιαστικά τουλάχιστον.

Δείτε ακόμη: Lada Niva δεν το σταματάει τίποτα (+video)

Εμείς να θυμίσουμε πως το αειθαλές ρώσικο 4×4 δεν θα βασίζεται τελικά στο Dacia Duster, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, ενώ θα κάνει πρεμιέρα το 2018 στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας.

Get it on Google Play Download on the App Store