Η Urus θα είναι η πρώτη υβριδική και turbo Lamborghini!

Αρκετές αλλαγές θα φέρει στη Lamborghini η παρουσίαση σε 2 χρόνια από σήμερα του πρώτου SUV της ιστορίας της, της νέας Urus, αφού το αυτοκίνητο θα είναι και η πρώτη turbo, αλλά και η πρώτη υβριδική Lambo στην ιστορία!

Σύμφωνα λοιπόν με τον Υπεύθυνο Έρευνας και Εξέλιξης της Lamborghini κ. Maurizio Reggiani, ο οποίος μίλησε στο βρετανικό Autocar, η νέα Urus θα φέρει δύο σημαντικές πρωτιές στην ιστορία της μάρκας, ενσωματώνοντας στην υβριδική της έκδοση ένα δυναμικό plug-in hybrid σύστημα, αλλά και παράλληλα, έχοντας στη γκάμα και μια έκδοση με 4λιτρο V8 biturbo μοτέρ.

Δείτε ακόμα: Lamborghini Aventador βάζει φωτιά στο Μονακό!

Αυτές οι δύο «πρωτιές» της Urus, σύμφωνα πάντα με τον κ. Reggiani, δεν θα ακολουθηθούν τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα και στις Huracan και Aventador, αφού οι 2 κουπέ Lamborghini θα διατηρήσουν τους δυναμικούς V10 και V12 ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης της εταιρείας.

Γυρνώντας στην νέα Urus, ο κ. Reggiani υποσχέθηκε επίσης ότι στο δρόμο το νέο SUV της Lamborghini θα είναι μια «καθαρόαιμη Lamborghini», ενώ για αυτό ακριβώς το λόγο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο της αεροδυναμικής και της ελάφρυνσης του βάρους της.

Σχεδιαστικά, η νέα Lamborghini Urus θα βασιστεί πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο του 2012 τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική της παρουσία, όσο και με το εσωτερικό, αν και ο κ. Reggiani υποσχέθηκε ότι θα είναι ακόμη πιο βελτιωμένη και σε αυτούς τους τομείς σε σχέση με το προ 4ετίας μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store