Με 650 άλογα θα έρθει το νέο SUV της Lamborghini

Το 2017 είναι η χρονιά κατά την οποία η Lamborghini θα παρουσιάσει ουσιαστικά το πρώτο SUV της ιστορίας της θέλοντας να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πλέον αναπτυσσόμενης κατηγορίας αυτοκινήτων και πλέον, ο Πρόεδρος της εταιρείας ο κ. Stefano Domenicalli, αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το κορυφαίο αυτό μοντέλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Domenicalli αποκάλυψε ότι η νέα Urus όπως θα ονομαστεί το αυτοκίνητο, θα έχει έναν καινούργιο V8 twin-turbo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος θα «βγάζει» 650 άλογα. Παράλληλα, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του μοντέλου, η Lamborghini θα παρουσιάσει και μια υβριδική, plug-in έκδοση, πιθανότατα με ακόμα περισσότερα άλογα.

Στόχος της Lamborghini είναι να κατασκευάσει 1.000 μονάδες της νέας Urus το 2018 και 3.500 το 2019, αν και δεν αποκλείεται λόγω ζήτησης τα νούμερα αυτά να αυξηθούν. Το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί επίσημα μέχρι τα τέλη της χρονιάς και θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με την Huracan και την Aventador.

Το λανσάρισμα της νέας Lamborghini Urus στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει το δεύτερο τετράμηνο του 2018, με τις τιμές της να ξεκινούν κάτω από τα 200.000 ευρώ. Με την Urus υπό μάλης, η ιταλική εταιρεία αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων και να ξεπεράσει το περσινό της ρεκόρ των 3.457 αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμα: 

Έρχεται η νέα μικρή «Lambo»! 

Αγόρασε μεταχειρισμένη Lamborghini από το internet και την πάτησε…(+video) 

VW Golf R 3.6 Bi-Turbo «τσαγιάζει» Lamborghini Gallardo

 

Get it on Google Play Download on the App Store