Land Rover Range Rover Velar

Η Land Rover παρουσίασε επισήμως το νέο Range Rover Velar, ένα πολυτελές τετράθυρο SUV με στοιχεία κουπέ αμαξώματος στην εμφάνισή του. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Range Rover Velar θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις 7 Μαρτίου.

Εκεί το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του βρετανικού SUV, η εμπορική καριέρα του οποίου θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Velar τοποθετείται προϊοντικά στην γκάμα της Land Rover ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport, μόνο που έχει να επιδείξει αρκετά νέα σχεδιαστικά στοιχεία.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μάσκα με τη γρίλια και το σήμα της Land Rover στο αριστερό μέρος της αλλά και τα LED φώτα. Στο πίσω μέρος τα LED φώτα δημιουργούν μία… γέφυρα μαζί με το πλαστικό πλαίσιο που τα περιβάλλει, ενώ πιο χαμηλά συναντάμε τις δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Δείτε επίσης: Νέος γύρος δοκιμών πρόσρκουσης (+videos)

Στο προφίλ του το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από τις χωνευτές στο αμάξωμα χειρολαβές, την διχρωμία της οροφής και των κολόνων αλλά και το αρμονικό δέσιμο των εμπρός και των πίσω φώτων μέσω του νεύρου που διατρέχει το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό του Land Rover Range Rover Velar παρατηρούμε λιτές γραμμές και ποιοτικά υλικά, με διχρωμία. Την παράσταση κλέβουν οι οθόνες αφής που έχουν κατακλύσει ταμπλό και κεντρική κονσόλα. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και τα χειριστήρια στο τιμόνι δεν είναι κουμπιά αλλά πάνελ αφής.

Όσον αφορά στα μοτέρ του, αρχικά θα το δούμε με πέντε κινητήρες. Στην βάση της γκάμας βρίσκεται ο πετρελαιοκινητήρας της σειράς Ingenium 2.0 λτ. 180 ίππων και στην κορυφή ο κομπρεσοράτος βενζινοκινητήρας 3.0 λτ. V6 των 380 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store