Νέο Range Rover με 404 ίππους και κατανάλωση 2,8 λτ./100 χλμ. (+videos)

Μέτα από την επίσημη παρουσίαση του Land Rover Range Rover Sport, ήρθε η σειρά του ανανεωμένου Range Rover να κάνει την εμφάνισή του με αλλαγές στην εμφάνιση εξωτερικά και εσωτερικά αλλά και με τεχνολογίες αιχμής καθώς και υβριδική έκδοση.

Συγκεκριμένα, το ανανεωμένο Land Rover Range Rover έχει να επιδείξει εξωτερικά ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα εμπρός με νέα γρίλια, νέα φώτα τεχνολογίας LED Matrix εμπρός και φώτα με νέα κάτοπτρα πίσω καθώς και νέα σχέδια ζαντών.

Δείτε ακόμη: Δεν σταματά έτσι η απάτη με τα «πειραγμένα» χιλιόμετρα

Περνώντας στο πολυτελές εσωτερικό του, τις εντυπώσεις κλέβει το νέο σύστημα πολυμέσων με την τεράστια οθόνη αφής 10,0 ιντσών αλλά και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,0 ιντσών. Αλλαγές υπάρχουν και στον σχεδιασμό του ταμπλό αλλά και των πάνελ των θυρών.

Τα μεγάλα νέα όμως, στην περίπτωση του ανανεωμένου Range Rover, βρίσκονται κάτω από το αμάξωμά του, καθώς εκεί πλέον συναντάμε και υβριδική τεχνολογία και μάλιστα plug-in, καθώς υπάρχει δυνατότητα φόρτισής του από εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η P400e και απαρτίζεται από έναν 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα 300 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων, ο οποίος παίρνει πνοή από μπαταρία ιόντων-λιθίου 13,1 kWh. Η συνδυαστική ισχύς του Range Rover P400e είναι 404 ίπποι και 640 Nm ροπής.

Τιμές που παρά τον όγκο και το βάρος του, του εξασφαλίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα αλλά και ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. για ταχύτητες μέχρι 137 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση 2,8 λίτρα/100 χλμ. Για την πλήρη φόρτισή του χρειάζεται μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 32 amp και 7 ώρες και 30 λεπτά με απλό φορτιστή 10 amp.

Διαβάστε επίσης: «Νεκρά» στην κατηφόρα: Σωστό ή λάθος;

Για την ιστορία να πούμε πως η SV Autobiography Dynamic θα είναι και η κορυφαία έκδοση στην γκάμα του ανανεωμένου Range Rover και θα έχει κάτω από το καπό της τον 5.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα απόδοσης 565 ίππων και 700 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 5,2 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store