Νέο Lexus RX 200t με 2λιτρο turbo κινητήρα για πρώτη φορά

Λίγες εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Lexus RX στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει στην Σαγκάη τη νέα έκδοση RX 200t, με κινητήρα 2.0 λτ. turbo για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το εν λόγω μοντέλο με το 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο αυτό μηχανικό σύνολο σχεδιάστηκε για να διατεθεί σε επιλεγμένες αγορές και εφοδιάζεται με σύστημα  VVT-iW (Variable Valve Timing-intelligent Wide), με twin-scroll turbo με εναλλάκτη αέρος – λαδιού. Η απόδοσή του φτάνει τους 228 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Στην γκάμα κινητήρων του νέου Lexus RX περιλαμβάνονται ακόμα ο 3.5 λτ. V6 ισχύος 300 ίππων με 8άρι αυτόματο κιβώτιο (RX 350) και το υβριδικό RX 450h με 3.5 λτ. V6 μηχανικό σύνολο κύκλου Atkinson, συνδυαστικής απόδοσης 300 ίππων.

Το νέο Lexus RX 200t θα προσφέρεται και στην έκδοση RX F SPORT, η οποία ξεχωρίζει από τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου, τα λογότυπα “F SPORT”, τη διαφορετική μάσκα και τις πιο σπορτίφ ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Get it on Google Play Download on the App Store