Η Maserati Alfieri Concept «στοιχειώνει» τα όνειρά μας! (+video)

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι η νέα Maserati Alfieri Concept. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που ενσωματώνει το μοναδικό στυλ που μόνο οι Ιταλοί ξέρουν να δίνουν στα δημιουργήματά τους, ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτει και το που θα πορευτεί σχεδιαστικά η Maserati στα αμέσως επόμενα χρόνια. Aλλωστε, η εξωτερική σχεδίαση του Alfieri έχει προέλθει από ένα μικρό γκρουπ νέων σe ηλικία σχεδιαστών, υπό την καθοδήγηση του Υπεύθυνου Σχεδίασης των Alfa Romeo και Maserati, του Marco Tencone. Το τελικό αποτέλεσμα μας φέρνει ένα ξεχωριστό κουπέ 2+2 θέσεων, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην αγωνιστική Maserati A6 GCS του 1954, όπως είναι το μακρύ καπό και ο τραβηγμένος προς τα πίσω χώρος για τους επιβάτες.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η σχεδίαση που αποτίνει φόρο τιμής στο αγωνιστικό παρελθόν της Maserati, αφού και το όνομα «Alfieri» έρχεται για να τιμήσει τον Alfieri Maserati, έναν από τους 6 αδελφούς Maserati που δημιούργησαν την ιταλική μάρκα. Φυσικά, η παρουσία του πρωτότυπου Alfieri στη φετινή Γενεύη είναι άμεσα συνυφασμένη και με το φετινό εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση της Maserati. Στην τωρινή γκάμα της ιταλικής μάρκας πάντως, το μοντέλο που θα προκύψει από το πρωτότυπο θα έλθει για να αντικαταστήσει τη Maserati GranTurismo, ενώ θα είναι βασισμένο πάνω στο ίδιο πλαίσιο με αυτό της συλλεκτικής GranTurismo MC Stradale, αλλά με μικρότερο μεταξόνιο κατά 240 χλστ. Οι συνολικές διαστάσεις του πρωτότυπου είναι 4.590 χλστ. μήκος, 2.700 χλστ. μεταξόνιο, 1.930 χλστ. πλάτος, αλλά και ύψος 1.280 χλστ.

Στο κομμάτι του κινητήρα, το νέο πρωτότυπο Alfieri της Maserati εφοδιάζεται με τον 4.7 λίτρων V8 ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα της Maserati GranTurismo, με ισχύ 460 ίππων και ροπή 520 Nm διαθέσιμη στις 4.750 σ.α.λ. Το κιβώτιο προέρχεται από την MC Stradale και είναι το αυτοματοποιημένο 6άρι με σειριακή λειτουργία, που στέλνει τη δύναμη του κινητήρα στους πίσω τροχούς. Αρκετή δουλειά έχει γίνει από τους μηχανικούς της Maserati ώστε να κρατηθεί το βάρος κάτω από τα 1.400 κιλά, ενώ η Alfieri έρχεται και με τα κεραμικά φρένα με δαγκάνες της Brembo της MC Stradale.

Get it on Google Play Download on the App Store