Η Maserati Levante SUV αποκαλύπτεται επίσημα!

Το πρώτο SUV μοντέλο της Maserati η Levante, αποκαλύπτεται επίσημα λίγες μέρες πριν κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Παράλληλα, η παραγωγή της ήδη έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο Mirafiori της Fiat Chrysler Automobiles, ενώ οι πωλήσεις της θα αρχίσουν την ερχόμενη άνοιξη.

H πολυτελής και σπορ Levante συνδυάζει εξωτερικά τις δυναμικές γραμμές με τα premium χαρακτηριστικά. Στο μυώδες εμπρός άκρο κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα με την εμβληματική τρίαινα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και το «γραμμωμένο» καπό. Στο πλάι το σπορτίφ προφίλ τονίζουν οι αεραγωγοί στα εμπρός φτερά, η κλίση της οροφής στο τελείωμά της και το έντονο νεύρο στο πίσω μέρος. Το τελευταίο, ίσως θυμίζει κάτι από Porsche Cayenne.

Για το εσωτερικό δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί φωτογραφίες, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι επενδυμένο με δέρμα και θα συνδυάζει και αυτό την πολυτέλεια με το δυναμισμό και τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό.

Η Levante θα εξοπλίζεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις με ηλεκτρονικά ρυθμισμένη αερανάρτηση, την «έξυπνη» τετρακίνηση «Q4» και με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ειδικά ρυθμισμένο για το ολοκαίνουριο αυτό SUV.

Την κίνησή της αναλαμβάνουν νέα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Η Maserati δεν ανακοίνωσε τεχνικές προδιαγραφές, όμως σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν στο διαδίκτυο θα εφοδιάζεται με 3.0 λτ. V6 κινητήρες βενζίνης ισχύος 350 και 430 ίππων και με ντίζελ 3.0 λτ. V6. Η Levante με τους 350 ίππους επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα, με τους 450 ίππους φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και η ντίζελ επιταχύνει σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store