Νέα Mazda MX-5 Global Cup και MX-5 Speedster Evolution

Στη φετινή Έκθεση SEMA, η Mazda παρουσιάζει δύο εντυπωσιακά πρωτότυπα MX-5, ένα με αγωνιστικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση τύπου «Stealth» και ένα ελαφρωμένο χωρίς παρμπρίζ, οροφή και διάφορα… περιττά στοιχεία. 

Το MX-5 RF Kuro με το χαρακτηριστικό ειδικό μαύρο ματ μεταλλικό χρώμα βασίζεται πάνω στην έκδοση RF του MX-5 με την αναδιπλούμενη targa οροφή. Διαθέτει ρυθμιζόμενη αγωνιστική ανάρτηση και ενισχυμένα φρένα με δαγκάνες της Brembo από το αγωνιστικό MX-5 Global Cup, ενώ εξοπλίζεται με νέα εξάτμιση της Open Flash Performance, ζάντες 17 ιντσών.

Το «ξεσκέπαστο» MX-5 Speedster Evolution που είχε παρουσιαστεί στην περσινή SEMA ως «Speedster», έχει υποστεί πιο σκληρή δίαιτα και έχασε επιπλέον 45 κιλά, ζυγίζοντας μόνο 898 κιλά συνολικά. Για την περεταίρω μείωση του βάρους, οι μηχανικοί της Mazda αφαίρεσαν ό,τι είχε απομείνει από το ταμπλό στο εσωτερικό και αντικατέστησαν τα όργανά του με μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη, ενώ τα μπροστινά Brembo φρένα αντικαταστάθηκαν με τα ελαφρύτερα φρένα των MX-5 Sport & Grand Touring.

Ακόμη και η μπαταρία αντικαταστάθηκε με μια νέα ιόντων-λιθίου βάρους μόλις 2 κιλών. Παράλληλα, εφοδιάζεται με τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση του αγωνιστικού MX-5, αλλά και σλικ αγωνιστικά ελαστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store