Ταφόπλακα στα σπορ μοντέλα της Mazda

Εδώ και χρόνια γράφαμε πως η Mazda ετοιμάζει διάδοχο του RX-8 αλλά τελικά μάλλον τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν οι Ιάπωνες, οι οποίοι πλέον διά στόματος του CEO της μάρκας ισχυρίζονται πως το MX-5 θα είναι το μοναδικό σπορ μοντέλο στη γκάμα τους.

Η αλήθεια είναι πως αν ποντάραμε κάπου τα λεφτά μας θα ήταν στο ότι η Mazda θα έβγαζε τελικά, αργά ή γρήγορα νέο σπορ κουπέ μοντέλο, διάδοχο των RX-7 και RX-8, αλλά τελικά φαίνεται πως θα τα χάναμε…

Βλέπετε εδώ και πάνω από μία διετία η ιαπωνική μάρκα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παρουσιάσει νέο RX μοντέλο, το οποίο θα βασιζόταν στο εικονιζόμενο πρωτότυπο RX-Vision Concept. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος της ύπαρξης του πρωτότυπου, το οποίο μας προϊδέαζε για το τι θα ακολουθήσει, ενώ και οι ίδιοι οι ιθύνοντες της μάρκας δεν είχαν διαψεύσει ποτέ ανοικτά τις φήμες περί RX-9.

Διαβάστε ακόμη: Αναβαθμισμένο Mazda MX-5 με 175 ίππους

Δυστυχώς όμως ήρθαν τα λόγια του CEO της ιαπωνικής εταιρίας Μασαμίτσι Κογκάι σαν μαχαίρι στην καρδιά όλων των petrolheads να βάλουν τέλος στις προσδοκίες μας καθώς δήλωσε πως «δεν θα ρίξουμε στην αγορά σπορ μοντέλο μεγαλύτερο από το MX-5».

Αβέβαιο πάντως φαίνεται και το μέλλον του κινητήρα Βάνκελ, καθώς ο ίδιος ο Μασαμίτσι είπε πως «για να τον τοποθετήσουμε σε κάποιο αυτοκίνητο θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων. Αυτή τη στιγμή το αρμόδιο τεχνικό τμήμα μελετά όλα τα ενδεχόμενα. Μπορεί να τον δούμε και σαν βοηθητικό μοτέρ σε υβριδικά μοντέλα στο μέλλον. Θα δούμε».

Get it on Google Play Download on the App Store