Νέο χάτσμπακ Mazda Kai με μοτέρ βενζίνης χωρίς μπουζί

Παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο κάνει το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο κόμπακτ χάτσμπακ μοντέλο Mazda Kai Concept (μαζί με το Vision Coupe Concept), το οποίο αποτελεί τον προάγγελο του επόμενης γενιάς Mazda3. Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερα δυναμική από όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς, ακολουθώντας την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO. Ξεχωριστά του αισθητικά γνωρίσματα αποτελούν η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα, τα λεπτά μακρόστενα φωτιστικά σώματα, το χαμηλό ρύγχος, οι τονισμένες καμπύλες του αμαξώματος και το έντονα μυώδες πίσω άκρο.

Δείτε επίσης: Μικρά 1.000άρια turbo στις χαμηλότερες τιμές

Την κίνησή του αναλαμβάνει ένας επαναστατικός επόμενης γενιάς κινητήρας βενζίνης SKYACTIV-X, ο οποίος συνδυάζει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας ενός μοτέρ βενζίνης, με την κατανάλωση, την ροπή και την άμεση απόκριση ενός ντίζελ μηχανικού συνόλου. Ο νέος  αυτός κινητήρας με την τεχνολογία Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) θα γίνει ο πρώτος βενζίνης στον κόσμο με ανάφλεξη συμπίεσης (χωρίς μπουζί), όπως συμβαίνει στα μοτέρ πετρελαίου.

Παράλληλα, το Mazda Kai Concept βασίζεται σε μια επόμενης γενιάς πλατφόρμα SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE, η οποία προσφέρει πιο άνετη οδήγηση και καλύτερη οδηγική αίσθηση.

Ιδιαίτερα σπορτίφ είναι και η εικόνα του εσωτερικού, όπου σύμφωνα με τη Mazda δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου με ένα φυσικό περιβάλλον, ακολουθώντας την φιλοσοφία «το λιγότερο είναι περισσότερο». Έτσι στο ταμπλό συναντώνται πολύ λίγα χειριστήρια, ενώ το τιμόνι και η θέση οδήγησης θυμίζουν περισσότερο σπορ αυτοκίνητο παρά μικρομεσαίο χάτσμπακ.

Δείτε επίσης: Τα φθηνότερα μικρά diesel SUV της αγοράς

Get it on Google Play Download on the App Store