Νέος κινητήρας πετρελαίου 1.5 λίτρων Mazda SKYACTIV-D

Το νέο πετρελαιοκινητήρα 1.5 SKYACITV-D παρουσίασε η Mazda, ο οποίος θα τοποθετηθεί αρχικά στο νέο Mazda2, που θα παρουσιαστεί πιθανότατα προς τα τέλη του τρέχοντος έτους. Το νέο αυτό μηχανικό σύνολο των 1.497 κ.εκ. έχει χαμηλή συμπίεση (14.8), ενώ μερικές από τις τεχνολογίες του είναι η μειωμένη τριβή στις κυλινδροκεφαλές, τα ηλεκτρομαγνητικά μπεκ άμεσου ψεκασμού, το turbo μεταβλητής γεωμετρίας και ο ενσωματωμένος στο intercooler σωλήνας εισαγωγής για βελτιωμένη θερμική απόδοση.

Ο νέος αυτός κινητήρας πληροί τους νέους κανονισμούς εκπομπών ρύπων στην Ιαπωνική αγορά, ενώ η Mazda αναφέρει ότι πληροί ήδη και τις προδιαγραφές Euro 6 χωρίς να χρειαστεί κάποια άλλη μετατροπή. Από πλευράς αποδόσεων, ο νέος 1.5 SKYACITV-D έχει ισχύ 105 ίππων και 250 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ., δηλαδή στα επίπεδα του 1.6 TDI του ομίλου VW και του 1.5 dCi της Renault.

Εκτός από το νέο Mazda2, ο νέος αυτός ντίζελ αναμενόμενα θα τοποθετηθεί και στο νέο Mazda3, ενισχύοντας σημαντικά το εμπορικό ενδιαφέρον του μοντέλου ειδικά στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store