Ανανεωμένο Mazda3 με νέο σύστημα δυναμικής συμπεριφοράς

H Mazda παρουσίασε το ανανεωμένο μικρομεσαίο μοντέλο της Mazda3, τόσο στην 5θυρη έκδοση όσο και στην σεντάν, με πολλές αλλαγές και βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, το ανανεωμένο Mazda3 διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός – πίσω (ίδιος είναι στο σεντάν), νέου σχεδιασμού μάσκα και εμπρός φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πολύ περιορισμένες και αφορούν νέες επενδύσεις και διακοσμητικά, το αναβαθμισμένο έγχρωμο σύστημα head-up display Active Driving Display και το ανασχεδιασμένο τιμόνι με τα βελτιωμένα σε εργονομία χειριστήρια.

Για πρώτη φορά σε Mazda τοποθετείται το σύστημα δυναμικής συμπεριφοράς G-Vectoring Control (GVC), το οποίο προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά και άνεση. Το GVC μεταβάλλει τη ροπή του κινητήρα για να βελτιστοποιήσει τα φορτία σε κάθε τροχό, παρέχοντας έτσι πιο ακριβή χειρισμό μέσω του τιμονιού, καθώς και ομαλότερες κινήσεις του αυτοκινήτου κάτω από σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης. Επιπλέον σε όλα τα μοντέλα με κινητήρες πετρελαίου έχουν μειωθεί οι κραδασμοί και ο θόρυβος.

Το ανανεωμένο Mazda3 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο 2016. Οι κινητήρες που το εφοδιάζουν είναι οι βενζίνης SKYACTIV-G 1.5 (100 PS) και δύο SKYACTIV-G 2.0s (120 PS & 165 PS), καθώς και οι πετρελαίου SKYACTIV-D 1.5 (105 PS) και SKYACTIV-D 2.2 (150 PS). Τα μηχανικά αυτά σύνολα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο.

Get it on Google Play Download on the App Store