Αγωνιστική McLaren P1 GTR 1.000 PS αξίας 2,5 εκ. ευρώ!

Για πρώτη φορά η McLaren παρουσιάζει στο Pebble Beach Concours d’Elegance της Καλιφόρνια το πρωτότυπο μοντέλο P1 GTR, για το οποίο ισχυρίζεται ότι θα είναι το καλύτερο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Συγκριτικά με τη McLaren P1 παραγωγής, το αγωνιστικό concept διαθέτει ακόμα περισσότερη ισχύ, αφού το υβριδικό σύνολο με τον V8 twin-turbo των 3.8 λτ. αποδίδει 1.000 ίππους έναντι 916 ίππων.

Αλλαγές υπάρχουν και στο αμάξωμα, όπως είναι η τοποθέτηση εμπρός διαχύτη, οι διαφορετικές εισαγωγές αέρα εμπρός, η τοποθέτηση αεραγωγού οροφής, η προσθήκη “λεπίδων” στα μασπιέ και η υδραυλικά ρυθμιζόμενη αεροτομή με τις βάσεις από ανθρακόνημα. Κάτω από την αεροτομή υπάρχουν οι δύο μεγάλης διαμέτρου στρογγυλές απολήξεις των εξατμίσεων από κράμα τιτανίου. Επίσης, εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 19 ιντσών, οι οποίες έχουν πλάτος 10,5 ίντσες εμπρός και 13 ίντσες πίσω.

Η παραγωγή της αγωνιστικής McLaren P1 GTR θα ξεκινήσει το 2015 αφού περάσει από την γραμμή παραγωγής η τελευταία P1, και θα διατεθεί αποκλειστικά τους κατόχους της P1, οι οποίοι θα επωφεληθούν από ένα ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικής οδήγησης. Όσο για την τιμή της P1 GTR θα ανέρχεται στα 1,98 εκ. στερλίνες (σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ).

Δείτε ακόμα: Η παραγωγή της McLaren P1

Get it on Google Play Download on the App Store