Mercedes-AMG Project One: 1.6 λτ. και 1.000 άλογα

Στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ η Mercedes-AMG ανακοίνωσε πως το νέο της, υβριδικό hypercar με το μοτέρ 1.6 λτ. V6 των 1.000 ίππων θα ονομάζεται Project One και θα αποτελέσει μία Formula 1 για το δρόμο.

Αναμφίβολα το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG είναι από τα πιο πολυαναμενόμενα αυτοκίνητα του 2017 καθώς θα μιλάμε για ένα τετράτροχο θαύμα. Εξάλλου, οι εξαγγελίες του Tobias Moers, επικεφαλής της Mercedes-AMG για μοτέρ 1.6 λτ. V6 τούρμπο, απόδοσης 1.000 ίππων το οποίο θα στροφάρει στις 11.000 σ.α.λ. μας κάνουν να περιμένουμε μία πολιτική F1.

Δείτε επίσης: Mercedes-AMG A 45 τα βάζει με BMW M4 (+video)

Το hypercar της Mercedes-AMG θα είναι τετρακίνητο. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, με τον ηλεκτροκινητήρα να φροντίζει για την κίνηση των εμπρός τροχών και οι ιθύνοντες της μάρκας κάνουν λόγο για ότι πιο κοντινό σε αγωνιστικό της F1 έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο δρόμο. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αφήνουν υποσχέσεις για 0-100 χλμ./ώρα σε 2.5 δλ. 0-200 χλμ./ώρα σε κάτω από 8,0 δλ. και τελική ταχύτητα κοντά στα 370 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 300 μονάδες, ενώ η τιμή του αναμένεται να είναι κάπου ανάμεσα στα 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ! Η παρουσίαση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το ερχόμενο φθινόπωρο, προκειμένου να συμπέσει και με τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής της AMG.

Διαβάστε ακόμη: Ανανεωμένη Mercedes-AMG GT

Στις παραπάνω εικόνες δεν βλέπουμε τα επίσημα σχέδια της Mercedes-AMG για το νέο της hypercar αλλά τα σχέδια του ανεξάρτητου σχεδιαστή Alex Imnadze. Σχέδια τα οποία δεν είναι αυθαίρετα, καθώς βασίζονται στις πληροφορίες που έχουμε για το γερμανικό μοντέλο μέχρι σήμερα.  Όπως και να έχει, ακόμη και αν τελικά ο ανεξάρτητος σχεδιαστής δεν πέσει μέσα στις… ψηφιακές προβλέψεις του, σίγουρα θα έχουμε να κάνουμε με ένα εντυπωσιακό σχέδιο.

Get it on Google Play Download on the App Store