Mercedes-AMG GLC 63 με 510 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ.

Η Mercedes-AMG διευρύνει την γκάμα των μοντέλων της με την προσθήκη των GLC 63 4MATIC+ και GLC 63 4MATIC+ Coupe. Πρόκειται για τις κορυφαίες εκδόσεις των GLC και GLC Coupe και κάτω από το καπό τους έχουν τον 4.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα με έως και 510 ίππους

Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι V8 Biturbo και έρχεται με διαφορετικές ιπποδυνάμεις, καθώς στην περίπτωση της GLC 63 αποδίδει 476 ίππους και 650 Nm ροπής, ενώ σε αυτήν της GLC 63 S φτάνει τους 510 ίππους και τα 700 Nm ροπής.

Και στις δύο περιπτώσεις το μοτέρ συνεργάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο το οποίο σε συνδυασμό με την τελευταίας γενιάς τετρακίνηση 4MATIC+ φροντίζει ώστε να μεταδίδεται η κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς. Συγκεκριμένα, η ισχύς μεταδίδεται αρχικά στον πίσω άξονα, αλλά όταν κριθεί απαραίτητο τότε περνά και στον εμπρός. Μάλιστα υπάρχει και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, με τις εκδόσεις S να εφοδιάζονται με ηλεκτρονικό διαφορικό.

Διαβάστε ακόμη: 500.000 ευρώ για την Brabus Rocket Mercedes S-Class των 900 ίππων!

Όλες οι Mercedes-AMG GLC 63 εφοδιάζονται με την αερανάρτηση της Mercedes, η οποία μεταβάλει την συμπεριφορά της αναλόγως συνθηκών αλλά και επιλογής του οδηγού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω, οι επιδόσεις των κορυφαίων εκδόσεων GLC είναι καταιγιστικές και παραπέμπουν σε υπεραυτοκίνητα.

Για του λόγου το αληθές, η Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+, τόσο στην κανονική έκδοση αμαξώματος όσο και στην Coupe, χρειάζεται μόλις 4,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα, ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Από την άλλη η Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και έχει και πάλι τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένα στα 250 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με συνολικό βάρος κοντά στα 2.000 κιλά (αναλόγως έκδοσης). Και αν είσαστε από αυτούς που τους ενδιαφέρει η κατανάλωση, ακόμη και σε τέτοιες εκδόσεις, τότε να πούμε πως η μέση τιμή της είναι στα 10,7 λίτρα/100 χλμ. σύμφωνα πάντα με την Mercedes.

Για το τέλος αφήσαμε το αισθητικό κομμάτι, στο οποίο παρατηρούμε την μάσκα με τις κάθετες γρίλιες εμπρός, τον επιθετικότερο αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τις ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών και τις νέες απολήξεις εξάτμισης. Όσοι αρέσκονται σε διχρωμίες, τότε μπορούν να επιλέξουν το AMG Night Package το οποίο περιλαμβάνει μαύρα γυαλιστερά μέρη, όπως εμπρός σπόιλερ, καλύμματα καθρεφτών και πλαίσια παραθύρων.

Δείτε επίσης: Πύραυλος Mercedes-AMG C 63 Coupe με 680 άλογα!

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο… ήπιες, σε σχέση πάντοτε με τις «ταπεινές» εκδόσεις των GLC και GLC Coupe. Πλέον το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας είναι ντυμένο με δέρμα, υπάρχει νέο τιμόνι AMG και κάποιες ακόμη λεπτομέρειες όπως τα σήματα AMG και οι ραφές σε διάφορα χρώματα.

Οι νέες Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ και GLC 63 4MATIC+ Coupe και οι αντίστοιχες εκδόσεις του S, θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 14 Απριλίου.

Get it on Google Play Download on the App Store