Αποκάλυψη της νέας Mercedes A-Class σεντάν

H Mercedes στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σανγκάη παρουσιάζει το νέο της πρωτότυπο Concept A Sedan, το οποίο από τη μια μας αποκαλύπτει το πως θα είναι η νέα σεντάν έκδοση της A-Class, ενώ από την άλλη μας δίνει και μια πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε από τη νέα γενιά της μικρομεσαίας Mercedes.

Ουσιαστικά, το πρωτότυπο είναι το πρώτο δείγμα της νέας γενιάς compact μοντέλων της Mercedes, που θα δούμε σε ένα χρόνο στους δρόμους αρχικά με το λανσάρισμα της νέας 5θυρης A-Class τον Απρίλιο του 2018 και στη συνέχεια με την πρώτη A-Class σεντάν τον Οκτώβριο του 2018.

Σε ό,τι αφορά ειδικά στο νέο πρωτότυπο, η σχεδίασή του διαφέρει αρκετά από αυτή της τωρινής A-Class και είναι εντελώς νέα για τη μάρκα βασιζόμενη πάνω σε αυτή του πρωτότυπου γλυπτού Aesthetics A, που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στα τέλη του Ιανουαρίου.

Έχουμε λοιπόν ένα εμπρόσθιο τμήμα όπου ξεχωρίζουν τα νέα λεπτά, μακρόστενα φώτα, η καινούργια γρίλια που η Mercedes ονομάζει «Panamericana», αλλά και η δυναμική εισαγωγή χαμηλά στον προφυλακτήρα. Στο πλάι οι γραμμές είναι πιο απλές, ενώ στο πίσω μέρος η οροφή πέφτει ομαλά πάνω στον τρίτο όγκο, στον οποίο φιλοξενούνται τα νέα γωνιώδη φώτα.

Χαρακτηριστικά του πρωτότυπου αποτελούν και οι μικρότεροι από τα παραδοσιακά σεντάν πρόβολοι εμπρός-πίσω, η μεγάλη γυάλινη οροφή, αλλά και οι τροχοί με ζάντες 20 ιντσών. Από την όλη εμφάνιση δεν λείπουν και έξτρα στοιχεία δυναμισμού, εκτός από τη μεγάλη εμπρόσθια εισαγωγή, όπως είναι ο χρωμιωμένος  διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα.

Στο πεδίο των διαστάσεων, η Mercedes τονίζει ότι το μήκος του Concept A Sedan είναι 4,57 μέτρα, όντας πιο κοντό κατά 70 χιλιοστά σε σχέση με αυτό της τωρινής Mercedes CLA. Το πλάτος βρίσκεται στα 1,87 μέτρα και το ύψος ανέρχεται στα 1,462 μέτρα (+60 χλστ. σε σχέση με τη CLA). Προς το παρόν η Mercedes δεν ανακοινώνει κάποια από τα τεχνικά ή μηχανικά στοιχεία του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα: 

Ακαταμάχητη Mercedes-AMG C63 Coupe με 580 ίππους

Ξεκίνησε η διάθεση της νέας Mercedes GLA (τιμοκατάλογος) 

Δοκιμή Mercedes GLC Coupe 250 4MATIC

 

Get it on Google Play Download on the App Store