Η Mercedes σε σκέψεις…

Φαίνεται πως ζούμε την μετάλλαξη της αυτοκίνησης, σε σχέση τουλάχιστον με αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα, καθώς μεγάλες εταιρείες είναι διατεθειμένες να αλλάξουν δραματικά την γκάμα τους, προκειμένου να μην δώσουν συνέχεια.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα τα οποία μας έρχονται από την Γερμανία, η Mercedes-Benz σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην δώσει συνέχεια σε μοντέλα της τα οποία δεν έχουν έντονη εμπορική πορεία. Ο λόγος γίνεται για τις SLC (πρώην SLK), S-Class Coupe και S-Class Cabriolet.

Όπως είναι λογικό κάποια μοντέλα δεν μπορούν να έχουν πάντοτε την ίδια απήχηση καθώς οι ανάγκες αλλάζουν, οι τάσεις διαφοροποιούνται, ενώ νέα μοντέλα έρχονται στο προσκήνιο τα οποία παρουσιάζουν ανέλπιστη δημοτικότητα (όπως κάνουν τελευταία τα crossoverκαι τα SUV).

Για παράδειγμα η SLC, η οποία μεσουράνησε πριν από περίπου μία δεκαετία, πλέον δεν παρουσιάζει ανάλογο ενδιαφέρον. Από την άλλη αυτοκίνητα όπως τα S-Class Coupe και S-Class Cabriolet τα οποία ίσως δεν έχουν πλέον κάποιο νόημα στην γκάμα της μάρκας.

Όπως και να έχει, προς το παρόν όλα αυτά είναι φήμες και σκέψεις των στελεχών της γερμανικής μάρκας και απέχουν από το να γίνουν πραγματικότητα. Φυσικά δεν αποκλείεται τίποτα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε στην πράξη τι θα γίνει.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρόμοια ρεπορτάζ είχαμε δει και στο παρελθόν σχετικά με μοντέλα τα οποία σκέφτεται να σταματήσει η άλλη μεγάλη γερμανική μάρκα, η BMW.

Δείτε επίσης: 

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο pick-up της Mercedes;

0-300 χλμ./ώρα με Mercedes-AMG E 63 S (video)

Τα 7 supercars που υποκλίθηκαν στο νέο Honda Civic Type R (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store