Νέα Mercedes-AMG GT3 Edition 50 σε 5 μόνο μονάδες

Η AMG γιορτάζει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της και στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε στις 24 ώρες του Nürburgring που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη φημισμένη πίστα, μια νέα επετειακή έκδοση της αγωνιστικής Mercedes-AMG GT3.


H νέα Mercedes-AMG GT3 Edition 50, όπως ονομάζεται το επετειακό μοντέλο, ξεχωρίζει με την ειδική γκρι εξωτερική της βαφή και τις μαύρες ρίγες στο καπό. Παράλληλα, υπάρχουν νέα λογότυπα «50 Years AMG» στις πόρτες, το καπό και τα καθίσματα, ενώ έχει τοποθετηθεί και μια νέα Performance εξάτμιση.

Στο εσωτερικό, η AMG GT3 Edition 50 διαθέτει ένα νέο αγωνιστικό carbon κάθισμα για τον οδηγό, μαζί με ψηφιακό πίνακα οργάνων, αγωνιστικού τύπου επιλογέα κιβωτίου, μικρό σε μέγεθος τιμόνι και τον απαραίτητο κλωβό ασφαλείας. Παράλληλα, υπάρχουν ματ μαύρες carbon επενδύσεις στις πόρτες, τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα.

Τη μοναδικότητα της έκδοσης τονίζουν τα επιπλέον AMG λογότυπα, η ειδική πλακέτα αρίθμησης, αλλά και η αναγραφή της φράσης «50 YEARS OF DRIVING PERFORMANCE» στις ζώνες ασφαλείας και στο ειδικό κάλυμμα-κουκούλα του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η Mercedes θα κατασκευάσει αποκλειστικά και μόνο 5 μονάδες της νέας επετειακής αγωνιστικής AMG-GT, που θα απευθυνθούν σε απαιτητικούς αγοραστές αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ο κινητήρας της GT3 Edition 50, παραμένει ο 6,3 λίτρων V8 της Mercedes-AMG, που συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο.

Διαβάστε ακόμα: 

Άντε γεια! Ελληνικό το ταχύτερο Mitsubishi Lancer Evo IX στον πλανήτη! (+videos) 

H Mercedes ετοιμάζει νέους turbo κινητήρες 1.2 και 1.4 λίτρων 

Σε κινέζικα χέρια η Lotus

Get it on Google Play Download on the App Store