Ποιες είναι οι πιο δυνατές Mercedes της ελληνικής αγοράς;

Η Mercedes είναι μια εταιρεία που προσφέρει μια πολύ μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων, τα οποία απευθύνονται στους αγοραστές που ανεξαρτήτως μεγέθους, αναζητούν από το νέο τους μοντέλο υψηλή πολυτέλεια, ασφάλεια και τεχνολογία.


Παράλληλα, η Mercedes έχει και μια μεγάλη και συνεπή παρουσία σε διάφορες μορφές αγώνων, μέσω του αγωνιστικού της τμήματος, της Mercedes-AMG. Το τμήμα αυτό είναι υπεύθυνο και για τη δημιουργία των πλέων ισχυρών κινητήρων και μοντέλων της μάρκας, που στόχο έχουν να χαρίσουν μοναδικές στιγμές οδηγικής ευχαρίστησης στον κάτοχό τους.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η ακριβότερη Mercedes στην Ελλάδα με 448.130 ευρώ;

Μέσα λοιπόν σε αυτή τη μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων της Mercedes, ξεχωρίζουν οι πιο ισχυρές δημιουργίες της γερμανικής μάρκας, με ονομαστική ισχύ που αγγίζει τους 630 ονομαστικούς ίππους. Πρόκειται για τα μοντέλα εκείνα που εφοδιάζονται με τον κορυφαίο V12 κινητήρα bi-turbo κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG, ο οποίος τους δίνει τον τίτλο και των ισχυρότερων Mercedes της αγοράς.

Η Mercedes τοποθετεί το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μοτέρ της στα κορυφαία αυτοκίνητά της και στις εκδόσεις που θα λέγαμε ότι είναι αυτές που αντικατοπτρίζουν πιο πιστά την τεχνολογική της υπεροχή. Αυτές είναι οι Mercedes-AMG S 65 Long, S 65 Coupe, S 65 Cabrio, SL 65 και G 65. Παράλληλα, αυτό το μοτέρ φορά και η υπέρ-πολυτελής Mercedes-Maybach S 650.

Διαβάστε ακόμα: Όλες οι νέες Mercedes του 2017-2018

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις τους, αυτές είναι εκρηκτικές, αφού π.χ. η πισωκίνητη Mercedes-AMG S 65 Long των 2.750 κιλών βάρους έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η SL 65 απαιτεί 4,0 δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί πάντως ότι αυτές δεν είναι οι πιο γρήγορες Mercedes παραγωγής, αφού εδώ τα σκήπτρα παίρνει η Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, που κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 3,4 δευτερόλεπτα.


Get it on Google Play Download on the App Store