Νέα Mercedes EQ A δείχνει μελλοντικό ηλεκτρικό χάτσμπακ

Η Mercedes αποκάλυψε την πρώτη εικόνα του νέου πρωτότυπου μοντέλου της EQ A, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για τον προάγγελο ενός μελλοντικού ηλεκτρικού 3θρου χάτσμπακ με σπορτίφ σχεδιασμό, που θα υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία από την επόμενη, τέταρτης γενιάς Mercedes A-Class.


Διαβάστε ακόμα: Πάνω από 400 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG A 45

Η Mercedes προς το παρόν κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και δεν αναφέρει καμία πληροφορία (πέρα από το σκίτσο) για την EQ A, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ανεπίσημες πληροφορίες. Καταρχήν το γράμμα «A» συνδέεται με την A-Class και να υποδηλώνει το μικρομεσαίο μοντέλο της νέας σειράς EQ των ηλεκτρικών Mercedes που θα δούμε στο μέλλον και για κάθε κατηγορία. Να υπενθυμίσουμε ότι η Mercedes είχε παρουσιάσει στην έκθεση του Παρισιού το SUV Generation EQ, το οποίο είχε ισχύ 408 ίππων και αυτονομία που έφτανε τα 500 χιλιόμετρα.

H EQ A θα βασίζεται και αυτό σε μια νέα πλατφόρμα της Mercedes ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά οχήματα και αναμένεται να το δούμε στην παραγωγή μέσα στο 2019, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Ράστατ, Γερμανία. Να σημειωθεί ότι η Mercedes έχει επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη 10 νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της νέας σειράς EQ, τα οποία θα λανσαριστούν μεταξύ 2019 – 2025.

Διαβάστε ακόμα: H Mercedes ετοιμάζει νέους turbo κινητήρες 1.2 και 1.4 λίτρων

Get it on Google Play Download on the App Store