Νέα Mercedes-Benz CLS

Ήταν 2003 όταν η Mercedes-Benz μας σύστησε την CLS, ένα αυτοκίνητο το οποίο έφερνε νέα δεδομένα καθώς το αμάξωμά του συνδύαζε στοιχεία από κουπέ αμάξωμα, έχοντας ταυτόχρονα τέσσερις πόρτες. 14 χρόνια μετά η γερμανική μάρκα μας παρουσιάζει τη νέα, τρίτη γενιά CLS.

Δείτε ακόμη: Πως πήγε το αγροτικό της Mercedes στo crash test

Η νέα Mercedes CLS εξακολουθεί να μένει πιστή στο παρελθόν της και να μην αλλάζει ύφος, παραμένοντας ένα τετράθυρο κουπέ με premiumχαρακτήρα αλλά και έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά της.

Η σχεδίασή της είναι εντελώς νέα, με το εμπρός μέρος να έχει αλλάξει δραματικά, ενώ το πίσω ακολουθεί την σχεδιαστική λογική των υπόλοιπων μοντέλων της γερμανικής μάρκας. Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον αεροδυναμικό συντελεστή της, ο οποίος είναι εξαιρετικά χαμηλός στο Cd 0.26.

Κάτω από το καπό της αρχικά θα υπάρχουν τρεις επιλογές, οι δύο diesel και η άλλη βενζίνης. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν οι εκδόσεις CLS 350 d 4MATIC με 286 ίππους, CLS 400 d 4MATIC με 340 ίππους (2.9 λτ. και οι δύο) και CLS 450 4MATIC 3.0 λτ. επίσης εξακύλινδρο μοτέρ με 367 ίππους (+22 ίππους για μικρό χρονικό διάστημα μέσω του EQ Boost, μικρού ηλεκτρικού μοτέρ). Αξίζει να αναφέρουμε πως όλα τα μοτέρ θα είναι 6κύλινδρα, σε σειρά.

Το εσωτερικό από την άλλη είναι τυπικό δείγμα γραφής για Mercedes, με μεγάλες ψηφιακές οθόνες σε πίνακα οργάνων και ταμπλό, κυκλικούς αεραγωγούς στο κέντρο και στα άκρα του ταμπλό, κρυφό φωτισμό και εξαιρετικής ποιότητας υλικά σε κάθε σημείο.

Οι χώροι είναι εξαιρετικοί για τέσσερεις ενήλικες, το πορτμπαγκάζ είναι στα 520 λίτρα, ενώ είναι δεδομένο πως ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε άνεση και ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη: Που έχει εργοστάσια κάθε εταιρεία σε Ευρώπη-Ρωσία

Η νέα Mercedes-Benz CLS παρουσιάστηκε επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και η εμπορική της καριέρα θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018 με τιμές παραπλήσιες με αυτές της τωρινής γενιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store