Οι εκτός δρόμου ικανότητες της νέας Mercedes G-Class (+video)

Η Mercedes έχει έτοιμη για παραγωγή την καινούργια γενιά της G-Class και λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του εικονικού της μοντέλου στο σαλόνι στο Ντιτρόιτ μας παρουσίασε καμουφλαρισμένες φωτογραφίες από την εξωτερική της εμφάνιση καθώς και τις εκτός δρόμου ικανότητές της.


Στις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες παρατηρούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία εικόνα αντίστοιχη του παρελθόντος που προχωρά όμως ένα βήμα παραπέρα το κλασικό σχέδιο.

Η γερμανική φίρμα τονίζει ότι έχουν γίνει εκτεταμένες δοκιμές στο βουνό Schöckl κοντά στην αυστριακή πόλη Graz όπου και κατασκευάζεται το μοντέλο με στόχο βεβαίως να βελτιωθούν ακόμα περισσότεροι οι εκτός δρόμου ικανότητες της Mercedes G-Class.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes G-Class

Στα ουσιαστικά στοιχεία που θα κάνουν τις εκτός δρόμου διαδρομές παιχνιδάκι ξεχωρίζουμε τα τρία διαφορικά, την ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση καθώς και τους καινούργιους άξονες. Σε ότι έχει να κάνει με τα νούμερα η νέα G-Class έχει γωνίες προσέγγισης και διαφυγής 31° και 30° αντίστοιχα. Καινούργια λειτουργία της τετρακίνησης η δυνατότητα σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα κλειδώματος της ροπής 40% στον εμπρόσθιο άξονα και 60% στο οπίσθιο άξονα.

Το νέο G-Mode ενεργοποιείται μόλις ο οδηγός κομπλάρει τα διαφορικά και επεμβαίνει ηλεκτρονικά στην απόκριση του γκαζιού, στο σύστημα διεύθυνσης αλλά και στην ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με στόχο την υπερκέραση κάθε εμποδίου και δυσκολίας. Ειδικά σχεδιασμένο για την Mercedes G-Class είναι και το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC με μετατροπέα ροπής.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes G63 6×6 κοντράρει εκχιονιστικό… (+video)

Τέλος ο οδηγός θα μπορεί να έχει περιμετρική εικόνα του μοντέλου, της διαδρομής και των αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτή μέσω της προβολής 360° στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας η οποία λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα μόλις γίνει κλείδωμα των διαφορικών. Περισσότερα για την νέα Mercedes G-Class 2018 τις επόμενες ημέρες.

Get it on Google Play Download on the App Store