Νέα γενιά Mercedes-AMG: Οι πρώτες με… ηλεκτρισμό!

Η Mercedes-AMG παρουσίασε πριν λίγο τη νέα γενιά μοντέλων της η οποία απαρτίζεται από τις CLS 53, E53 Coupe και Cabriolet, οι οποίες έχουν να επιδείξουν εκτός όλων των άλλων και υβριδική τεχνολογία. Ας τις δούμε όμως αναλυτικά μία προς μία.


Δείτε ακόμη: Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο για το 2017 (+video)

Πρωταγωνιστής και σε αυτές τις AMG, όπως και σε όλα τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας που φέρουν τα τρία αυτά γράμματα, είναι το μοτέρ το οποίο αυτή την φορά είναι 3.0 λτ. εξακύλινδρο σε σειρά και αποδίδει 435 ίππους και 520 Nm ροπής. Το μοτέρ συνοδεύεται από EQ Boost (τροφοδοτεί και το ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt) το οποίο μπορεί στιγμιαία να προσφέρει 22 ίππους και 250 Nm ροπής.

Συγκεκριμένα, ο κινητήρας έχει εκτός από το κανονικό τούρμπο (twing-turbo) και έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα που λειτουργεί χάρη στο EQ Boost προκειμένου να εξαλείψει την υστέρηση δύναμης στις χαμηλές στροφές. Ο κινητήρας  συνοδεύεται από 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G και η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω τετρακίνησης 4Matic+.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο στην οδική αν κάνει πάνω από μία ώρα

Όσον αφορά στις επιδόσεις των μοντέλων, η Mercedes-AMG υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα για τις CLS 53, E 53 Coupe και Ε 53 Cabriolet 4,5, 4,4, και 4,5 δλ. και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην κατανάλωση, η μέση τιμή της σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι στα 8,4 λίτρα/100 χλμ. για τα δύο πρώτα και στα 8,5 λίτρα/100 χλμ. για την E 53 Cabriolet

 

Get it on Google Play Download on the App Store