Νέο Mercedes Sprinter με πάνω από 1.700 εκδόσεις!

Το νέο, τρίτης γενιάς δημοφιλές βαν μοντέλο Sprinter παρουσίασε η Mercedes, το οποίο προσφέρει ότι μπορεί να ζητήσει ένας σύγχρονος επαγγελματίας για τις μεταφορές του, όπως εκατοντάδες διαθέσιμες εκδόσεις, αυξημένα επίπεδα ανέσεων και ασφαλείας, μεγάλους χώρους και υψηλά στάνταρ ασφαλείας.


Δείτε ακόμη: Πως απατεώνες κάνουν μεταχειρισμένα ελαστικά σαν καινούργια! (+video)

Συνολικά πάνω από 3,4 εκατομμύρια Sprinter έχουν πωληθεί στις δύο προγενέστερες γενιές του παγκοσμίως σε 130 χώρες, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Mercedes και ένα μεγάλο παγκόσμιο «παίκτη» στην κατηγορία του.

Το νέο Sprinter θα προσφέρεται σε διάφορους τύπους αμαξωμάτων, όπως είναι van, επιβατικό, pickup, με σασί ή μικρό λεωφορείο. Συνολικά περισσότερες από 1.700 διαφορετικές εκδόσεις μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με το αμάξωμα, κινητήρα, θέσεις, μετάδοση κ.λπ.

Όπως το μοντέρνο σχεδιαστικά αμάξωμα, έτσι και το σύγχρονο εσωτερικό υιοθετεί διάφορα στοιχεία από τα επιβατικά οχήματα της Mercedes, όπως είναι -μεταξύ άλλων- και η νέα οθόνη MBUX (Mercedes-Benz User Experience) των 7,0 ή 10,25 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με τις πάρα πολλές λειτουργίες και εφαρμογές. Επιπλέον μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως η αυτόνομη πέδηση, η διατήρηση λωρίδας, η κάμερα 360 μοιρών για το παρκάρισμα κ.ο.κ.

Δείτε ακόμη: Οι χώρες με την πιο φθηνή/ακριβή βενζίνη παγκοσμίως. Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Στα πλεονεκτήματά του ανήκει και η επιλογή μεταξύ τριών διαφορετικών μεταδόσεων (εμπρός κίνηση, πίσω ή τετρακίνηση), η δυνατότητα μεταφοράς έως 20 επιβατών και οι επιλογές χωρητικότητας από 2,5 έως 8,75 τόνους. Επίσης, το μεταξόνιο κυμαίνεται από 3.250 έως 4.325 χιλιοστά και η χωρητικότητα του van φτάνει μέχρι τα 17 κ.μ.

Από πλευράς κινητήρων το νέο Sprinter εφοδιάζεται με τον 2.1 λτ. πετρελαίου σε αποδόσεις 114 ίππων, 143 ίππων ή 163 ίππων (με πίσω κίνηση) και με 177 ίππους (με εμπρός κίνηση). Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται ο 3λιτρος 6κύλινδρος ντίζελ των 190 ίππων και 440 Nm ροπής μεταξύ 1.600 και 2.600 σ.α.λ. Ανάλογα με την έκδοση η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 6,9 – 9,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 από 181 – 253 γρ./χλμ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Mercedes θα λανσάρει και το ηλεκτροκίνητο eSprinter.

Τέλος, για καλύτερη οδική συμπεριφορά και αντοχή στα βαριά φορτία που καλείται να σηκώσει, το νέο Sprinter μπορεί προαιρετικά να εφοδιαστεί με συνθετικά πίσω ελατήρια κατασκευασμένα από υαλονήματα ενισχυμένα με πλαστικό, καθώς και με αερανάρτηση.

Δείτε ακόμη: Τούρμπο ή κομπρέσορας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (+video)

Οι παραγγελίες για το νέο Sprinter ξεκινούν άμεσα (ενδεικτική τιμή Γερμανίας από 19.990 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.), ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν από τον Ιούνιο.

Get it on Google Play Download on the App Store