Ετοιμάζεται η «μικρή» Mercedes SLS AMG

Η Mercedes ετοιμάζει το μελλοντικό σπορ κουπέ μοντέλο, το οποίο πιθανώς θα ονομάζεται SLC ή GT και θα βασίζεται στην κορυφαία SLS AMG, αλλά θα έχει κοντύτερο μεταξόνιο και μικρότερες διαστάσεις. Παρά το βαρύ καμουφλάζ του αυτοκινήτου που βλέπετε στις φωτογραφίες, φαίνεται πως ακολουθεί την βασική σχεδιαστική φιλοσοφία της κορυφαίας SLS AMG.

Η SLC θα τροφοδοτείται με V8 κινητήρα 4.0 λίτρων ισχύος γύρω στους 500 ίππους, ενώ θα υπάρξει και έκδοση Black Series με 600 ίππους, αλλά πιθανώς και entry level έκδοση V6 3.0 λίτρων turbo με 330 ίππους. Οι εν λόγω κινητήρες θα είναι τοποθετημένοι μπροστά και κοντά στο κέντρο του αμαξώματος (ουσιαστικά πίσω από τους θόλους των εμπρός τροχών), έτσι ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό ζύγισμα ανά άξονα 50:50.

Η ισχύς σε κάθε περίπτωση θα περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Παράλληλα, η μελλοντική Mercedes SLC ή GT θα ζυγίζει 300 κιλά λιγότερα (περίπου 1.435 κιλά) από την SLS AMG και θα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Τέλος, το λανσάρισμα της νέας σπορ κουπέ Mercedes ενδέχεται να γίνει προς τα τέλη του 2014, με τιμή (στην Γερμανία) κοντά στις 110.000 ευρώ. 

Δείτε ακόμα: Τα νέα μοντέλα της Mercedes

Get it on Google Play Download on the App Store