Mercedes CLA 45 AMG Racing Series

Η Mercedes ενισχύει το δυναμικό χαρακτήρα της CLA με την παρουσίαση της πρωτότυπης CLA 45 AMG Racing Series, δείχνοντας τις προθέσεις της για την κατασκευή της αγωνιστικής έκδοσης της μικρομεσαίας 4θυρης κουπέ Mercedes. Σε σχέση με την CLA 45 AMG, η οποία εφοδιάζεται με 2λιτρο turbo κινητήρα ισχύος 360 ίππων και 450 Nm ροπής, η αγωνιστή εκδοχή θα διαφοροποιείται σε τεχνικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τους κανονισμούς των αγώνων, ωστόσο το σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς ή μόνο στους μπροστινούς θα είναι πιθανώς ίδιο με των νορμάλ εκδόσεων.

Το κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακόνημα αμάξωμα της CLA 45 AMG Racing διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πιο φουσκωμένα φτερά, μεγάλη πίσω αεροτομή και μαρσπιέ με εισαγωγές για αέρα, για την καλύτερη ψύξη των φρένων, του κινητήρα και την αύξηση της σταθερότητας του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες.

Έντονα αγωνιστική αύρα έχει και το εσωτερικό με το απαραίτητο roll cage, ενώ ξεχωρίζουν ακόμα τα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα καθίσματα της Recaro με το σύστημα προστασίας κεφαλιού και αυχένα HANS, το τιμόνι με τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Φυσικά οι περιττές επενδύσεις έχουν αφαιρεθεί και κάποιες από αυτές έχουν αντικατασταθεί με ανθρακόνημα.

Φυσικά η CLA 45 AMG Racing Series διαθέτει πολλές αλλαγές και στο στήσιμο της ανάρτησης, με το ρυθμιζόμενο ύψος, τις γωνίες κάστερ και κάμπερ και τα πλατύτερα μετατρόχια. Επιπλέον, η αγωνιστική CLA εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 265-660, ενισχυμένα φρένα και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης AMG με τη μεταβλητή υποβοήθηση.

Get it on Google Play Download on the App Store