Ο Σουμάχερ δοκιμάζει τη νέα Mercedes C-Class

O παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Michael Schumacher δοκίμασε τα συστήματα ασφαλείας της νέας Mercedes C-Class, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγο καιρό, αν και ήδη έχουν διαρρεύσει κάποιες φωτογραφίες και στοιχεία της (δείτε εδώ). Η ολοκαίνουργια μεσαία Mercedes εφοδιάζεται με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης του οδηγού μερικά από τα οποία είναι τα εξής παρακάτω:

DISTRONIC PLUS με Υποβοήθηση και Stop & Go Pilot: Βοηθά τον οδηγό να διατηρεί μια κατάλληλη απόσταση, ακόμη και στο σταμάτα – ξεκίνα. Η λειτουργία υποβοήθησης διεύθυνσης είναι νέα και βοηθά τον οδηγό ακόμη και σε ήπιες στροφές.

Το PRE-SAFE Brake παρέχει αυτόνομη πέδηση σε περίπτωση που δεν αντιδράσει ο οδηγός. Το εν λόγω σύστημα, μπορεί να αποτρέψει συγκρούσεις με πεζούς ή σταματημένα οχήματα σε ταχύτητες μέχρι περίπου. 50 χλμ/ώρα, η σε ταχύτητες μέχρι περίπου 70 χλμ/ώρα για τη μείωση των επιπτώσεων μιας πιθανής σύγκρουσης.

Brake Assist PLUS με Cross-Traffic Assist: Μπορεί ανάλογα με την κατάσταση, να ενισχύσει τη δύναμη πέδησης που ασκείται από τον οδηγό, αν είναι απαραίτητο μέχρι την πλήρη πέδηση και για πρώτη φορά μπορεί το σύστημα να αναγνωρίσει και τη διέλευση πεζών.

Το Active Blind Spot Assist ενεργοποιεί οπτική και ακουστική προειδοποίηση για την παρουσία ενός οχήματος στην τυφλή περιοχή, αποτρέποντας μια πιθανή πλευρική σύγκρουση με την αυτόματη ενεργοποίηση και των φρένων.

Active Lane Keeping Assist: Προειδοποιεί τον οδηγό μέσω δονήσεων του τιμονιού για ακούσια αλλαγής κατεύθυνσης και διορθώνει την πορεία του οχήματος με αυτόματη επέμβαση και στα φρένα. 

Get it on Google Play Download on the App Store