Mercedes Future Truck 2025 με τεχνολογία αεροσκάφους

Η Mercedes παρέχει μια γεύση από τη μελλοντική μορφή των φορτηγών μέσω του φουτουριστικού πρωτότυπου Future Truck 2025, το οποίο εφοδιάζεται με πρωτοποριακές τεχνολογίες και διαθέτει ρευστές σχεδιαστικές φόρμες τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Ο τράκτορας διακρίνεται από τον αεροδυναμικό του σχεδιασμό με τις απαλές καμπύλες, τις κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους κλασικούς μεγάλους καθρέπτες και την καινοτόμο τεχνολογία φωτισμού. Για παράδειγμα τα φώτα έχουν λευκό χρώμα όταν ο τράκτορας οδηγείται με τα χέρια και μπλε όταν είναι σε λειτουργία η αυτόνομη οδήγηση.

Στην καμπίνα του Mercedes Future Truck 2025 κυριαρχεί η μινιμάλ σχεδίαση με τα φυσικά υλικά, όπως ξύλο στο δάπεδο. Οι καμπύλες επιφάνειες ξεχωρίζουν και εδώ, ενώ την προηγμένη του τεχνολογία ενισχύουν το tablet αντί των χειριστηρίων στην κεντρική κονσόλα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στις ανέσεις που απολαμβάνει ο οδηγός μέσω της πολύ ευρύχωρης καμπίνας και το μετακινούμενου καθίσματος.

Από τις σημαντικότερες τεχνολογίες που εφοδιάζουν το Mercedes Future Truck 2025 είναι οι αισθητήρες ραντάρ του συστήματος αυτόνομης οδήγησης «Highway Pilot», αντίστοιχης φιλοσοφίας με την λειτουργία αυτόματου πιλότου στα αεροσκάφη. Παράλληλα ένα ραντάρ που βρίσκεται μπροστά σαρώνει το δρόμο σε αποστάσεις από 70 έως 250 μέτρα. Επιπλέον υπάρχει μια περιμετρική κάμερα πίσω από το παρμπρίζ, η  οποία ανιχνεύει μέχρι τα 100 μέτρα και σε 45 μοίρες οριζόντια και 27 μοίρες κάθετα κάθε είδους αντικείμενα που κινούνται ή όχι, καθώς και πεζούς.

Get it on Google Play Download on the App Store