Mercedes G-Class έκανε τον γύρο του κόσμου μετά από 26 χρόνια!

Ο Gunther Holtorf έκανε τον γύρο του κόσμου μετά από 26 χρόνια, διανύοντας συνολικά 890.000 χιλιόμετρα και περνώντας μέσα από 215 χώρες! Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν παραιτήθηκε από στέλεχος της Luftansa για να κάνει το μεγάλο αυτό όνειρό του πραγματικότητα. Το ταξίδι του με τη Mercedes 300GD με το παρατσούκλι «Otto», ξεκίνησε στην Αφρική, όπου έμεινε τα πρώτα πέντε χρόνια. Μετά πέρασε στη νότια Αμερική, φτάνοντας το 1998 τα 200.000 χιλιόμετρα στην Αργεντινή. Κατόπιν διέσχισε την κεντρική Αμερική, το Μεξικό, τον Καναδά και έφτασε στην Αλάσκα. Από εκεί ταξίδεψε στην Αυστραλία, ενώ πέρασε από την Συρία και το Καζακστάν, όπου το κοντέρ είχε γράψει 500.000 χλμ. 

Επόμενες χώρες που επισκέφθηκε ήταν το Αφγανιστάν, η Τουρκία και οι τα κράτη της Ευρώπης. Οι επόμενες χώρες που είχε σχεδιάσει να ταξιδέψει ήταν η Κίνα και η Βόρεια Κορέα με την υποστήριξη της Mercedes-Benz. Oτερματισμός έγινε στην πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χιλιόμετρα έγιναν με τον ίδιο κινητήρα. 

Η 300GD εμφάνισε ελάχιστες βλάβες τις οποίες αντιμετώπιζε ο Gunther Holtorf μέσω των περίπου 400 ανταλλακτικών που κουβαλούσε στην οροφή του αυτοκινήτου σε αλουμινένιες θήκες. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν όταν κατά την προσπέραση άλλου αυτοκινήτου στη Μαγαδασκάρη άρχισε να γλιστρά πάνω στο μαλακό έδαφος και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ευρώπη για επισκευή. Επίσης χρειάστηκε αλλαγή του εδράνου του άξονα κίνησης στα βουνά των Άνδεων σε 5.000 μ. υψόμετρο.

Η πολυταξιδεμένη αυτή G-Class θα «ξεκουράζεται» πλέον στο Μουσείο της Mercedes στη Στουτγάρδη.

Get it on Google Play Download on the App Store