Το νέο κορυφαίο SUV Mercedes GL

Η Mercedes GL στη 2η γενιά της προσφέρει άκρατη πολυτέλεια και ακόμη πιο επιβλητική παρουσία, σε σχέση με τη μικρότερη Mercedes ML αλλά και από την απερχόμενη GL. Με μήκος μάλιστα στα 5,12 μέτρα, πλάτος 2.141 χλστ. και ύψος 1,849 μέτρων, η νέα GL είναι μεγαλύτερη σε όλες τις διαστάσεις σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Τουλάχιστον, η Mercedes ανακοινώνει ότι παρά αυτή την αύξηση των διαστάσεων, η νέα GL είναι ελαφρύτερη περίπου κατά 100 κιλά από την 1η της γενιά, με όφελος στην κατανάλωση καυσίμου και τις επιδόσεις.

Η γκάμα των κινητήρων της νέας GL-Class αποτελείται από δύο μηχανικά σύνολα υψηλού κυβισμού, τα οποία όμως προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Πρώτη επιλογή λοιπόν στη γκάμα, είναι ο 3λιτρος tubodiesel V6 των 258 ίππων, ο οποίος απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα 7,9 δλ. και έχει μέση κατανάλωση καυσίμου 7,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 192 γρ./χλμ. Κορυφαία επιλογή είναι ο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρας των 4,6 λίτρων, με αναβαθμισμένη ισχύ 408 λίτρων, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,9 δλ. και κατανάλωση καυσίμου 11,3 λτ./100 χλμ. Σε σχέση με τις προηγούμενες επιλογές, η diesel έκδοση (GL 350 BlueTEC) προσφέρει 20% χαμηλότερη κατανάλωση, ενώ ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας της GL 500 BlueEFFICIENCY έρχεται με μειωμένη κατανάλωση κατά 18% σε σχέση με πριν.

Η νέα Mercedes GL θα διατεθεί αποκλειστικά σε τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες φέρουν τη γνώριμη τετρακίνηση 4MATIC της γερμανικής φίρμας. Φυσικά, η Mercedes έχει… γεμίσει τη GL με διάφορα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, που καλύπτουν τις πλέον απαιτητικές ανάγκες και παράλληλα, προστατεύουν πλήρως τους επιβάτες της. Οι τελευταίοι, έχουν στη διάθεσή τους ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό 7 θέσεων και μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα από 680 έως και 2.300 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store