Νέα Mercedes-Benz Concept GLC Coupe στοχεύει στη BMW X4

Τα αποκαλυπτήρια του νέου SUV Coupe μοντέλου της πραγματοποίησε σήμερα η Mercedes, της πρωτότυπης GLC Coupe, η οποία δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής. Σχεδιαστικά θυμίζει πολύ την αμέσως μεγαλύτερη Mercedes GLE Coupe, ενώ θα αποτελεί τον βασικό αντίπαλο της BMW X4

Το πληθωρικών διαστάσεων αμάξωμα της GLC Coupe με μήκος 4.727 χλστ., πλάτος 2.000 χλστ., ύψος 1.593 χλστ. και μεταξόνιο 2.827 χλστ., διαθέτει δυναμικό εμπρός άκρο με σχετικά μικρά φώτα, μεγάλους αεραγωγούς, ευμεγέθη μάσκα με το αστέρι στο κέντρο αυτής, στο πλάι ξεχωρίζουν τα έντονα νεύρα, τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο (όπως στα κουπέ) και η χαμηλή και με έντονη κλίση προς τα πίσω οροφή. Το πίσω άκρο με την αμφιλεγόμενη αισθητική (όπως και στην GLE Coupe) χαρακτηρίζεται από το αρκετά ογκώδες και υπερυψωμένο καπό, τα στενόμακρα φώτα και τις τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων που θυμίζουν κάνες όπλου. Το όλο σπορτίφ στιλ συμπληρώνουν πεντάκτινες ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 255/50 εμπρός και 285/45 πίσω.

Την τροφοδοσία της πρωτότυπης Mercedes-Benz Concept GLC Coupe αναλαμβάνει V6 biturbo κινητήρας 3.0 λτ., απόδοσης 367 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 520 Nmροπής στις 1.400 – 4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με 9 ταχυτήτων αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, που στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς, μέσω της μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC.

Get it on Google Play Download on the App Store