Kia Rio 1.1 Diesel από 11.990 ευρώ




Από τα πρώτα στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον στο Kia Rio είναι η μοντέρνα και με σπορτίφ χαρακτηριστικά σχεδίαση του αμαξώματός του. Από οικονομικής σκοπιάς, η μόνη έκδοση στην γκάμα του μικρού Kia με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και την χαμηλότερη κατανάλωση είναι αυτή με τον κινητήρα πετρελαίου των 1.1 λτ. Το μοτέρ αυτό παρόλη τη μικρή του χωρητικότητα έχει αναλογικά αυξημένη απόδοση (75 ίπποι) και αρκετή ροπή (170 Nm), με αποτέλεσμα να κινεί το Rio αξιοπρεπώς. Παράλληλα παρουσιάζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και η λειτουργία του είναι πολιτισμένη παρά την ύπαρξη τριών κυλίνδρων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το μικρό Kia Rio diesel και στο εσωτερικό του τόσο σχεδιαστικά όσο και ποιοτικά, ενώ σε αυτό θα μετακινηθούν με άνεση τέσσερις επιβάτες, έχοντας στη διάθεσή τους 288 λίτρα για τις αποσκευές. Στο δρόμο παρουσιάζει καλή σταθερότητα σε κάθε διαδρομή, όμως είναι ίσως λίγο πιο σφιχτό από ότι του ορίζει ο αστικός του χαρακτήρας, με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετά αισθητές στους επιβάτες οι πιο έντονες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Εκεί που έχει περιθώρια βελτίωσης είναι ως προς την ελαφριά αίσθηση του τιμονιού με τη μέτρια επαναφορά.  

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 6 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες, 2ζωνικός κλιματισμός και ράδιο CD.

Τιμή από: 11.990 ευρώ (με απόσυρση και την έκπτωση των 1.300 ευρώ)

Τεκμήριο: 4.000 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.120 κ.εκ., Ισχύς: 75/4.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 170/1.500 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 16,1 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,6 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 94 γρ./χλμ. 




Get it on Google Play Download on the App Store