Ford Fiesta 1.25


Με τον αρχικό αλλά αποδοτικό κινητήρα των 1.25 λίτρων ισχύος 75 ίππων, το προγενέστερο Ford Fiesta προσφέρεται σε πολύ ελκυστικές τιμές, ενώ συνολικά το αυτοκίνητο αποτελεί μια πολύ τίμια αγορά. Σχεδιαστικά εμφανίζεται σχετικά συντηρητικό (ειδικά αν το συγκρίνουμε με το νεότερο μοντέλο), τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, στο οποίο το μαλακό πλαστικό στο ταμπλό το αναβαθμίζει ποιοτικά. Οι διαθέσιμοι χώροι που προσφέρει το Fiesta για τέσσερις ενήλικους φιλοξενούμενους είναι άνετοι, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 284 λίτρων (261 λτ. το 3θυρο). 

Από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του, που θα εκτιμήσει ο οδηγός του Ford Fiesta είναι η ευχάριστη συμπεριφορά του στο δρόμο που προκύπτει από τον πολύ καλό συνδυασμό του στιβαρού πλαισίου, του πολύ καλού σε αίσθηση και αμεσότητα τιμονιού και της σωστά ρυθμισμένης ανάρτησης. Ο 1.25 λίτρων κινητήρας από την πλευρά του έχει την απαραίτητη ζωντάνια και τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, ωστόσο αρνητικό του γνώρισμα είναι ο αισθητός θόρυβος που παράγει.

(+) Οδική συμπεριφορά, αίσθηση τιμονιού, χώροι, ποιότητα μαλακού πλαστικού στο ταμπλό

(-) Θόρυβος κινητήρα, άνεση καθισμάτων

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, 2 αερόσακοι, υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα και a/c.

Μέση τιμή (μοντέλο 2008): 5.000 ευρώ/Τέλη κυκλοφορίας: 135 ευρώ/Τεκμήριο: 3.220 ευρώ 

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.242 κ.εκ., Ισχύς: 75/5.200 ps/σ.α.λ., Ροπή: 110/4.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 14,2 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 6,2 λτ./100 χλμ. (εργοστασιακές μετρήσεις)

Δείτε πατώντας εδώ: Απαραίτητοι έλεγχοι μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Get it on Google Play Download on the App Store