Υβριδικό σύστημα σε Lexus και Toyota

Η υβριδική τεχνολογία της Toyota, η Hybrid Synergy Drive αποτελεί τον συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων τεχνολογίας VVT-i με δύο ηλεκτροκινητήρες. Το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρει η εξελιγμένη, πλήρης υβριδική τεχνολογία είναι ότι επιτρέπει στα εν λόγω μοντέλα να μπορούν να κινηθούν είτε αποκλειστικά βασιζόμενο στους ηλεκτροκινητήρες, είτε μόνο με τον βενζινοκινητήρα, είτε με το βέλτιστο συνδυασμό και των δύο πηγών ενέργειας, ανάλογα με την επιτάχυνση που ζητάτε. Πιο αναλυτικά:

1. Ηλεκτροκίνηση

Κατά την εκκίνηση και στην οδήγηση σε χαμηλές – μεσαίες ταχύτητες, το Auris HSD, Prius και CT 200h κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, πατώντας το κουμπί EV για κοντινές αποστάσεις.

2. Πλήρης επιτάχυνση

Όταν απαιτείται περισσότερη ισχύς ενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας και μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες μεγιστοποιείται η απόδοση.

3. Κανονική οδήγηση

Σε οδήγηση με κανονική ταχύτητα, το όχημα κινείται με τον ηλεκτροκινητήρα και τον βενζινοκινητήρα, στον πιο αποδοτικό για την κατανάλωση συνδυασμό.

4. Επιβράδυνση / Πέδηση

Κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, η μπαταρία φορτίζεται αυτόματα ανακτώντας και μετατρέποντας την κινητική ενέργεια του οχήματος σε ηλεκτρική.

5. Δεν χρειάζεται φόρτιση της μπαταρίας

Η υψηλής τάσης μπαταρία επαναφορτίζεται αυτόματα από τη γεννήτρια όταν απαιτείται, ενώ δεν χρειάζεται «εξωτερική» φόρτιση.

Get it on Google Play Download on the App Store