Νέο MINI John Cooper Works Clubman με 231 hp και 4κίνηση

Η οικογένεια των σπορ εκδόσεων των MINI δέχεται ένα νέο μέλος, το οποίο προσφέρει πρακτικότητα και καλούς χώρους με γρήγορες επιδόσεις, το MINI John Cooper Works Clubman. Παράλληλα, πρόκειται για τον πρώτο συνδυασμό του 2.0 λτ. κινητήρα βενζίνης εξελιγμένου για μοντέλα John Cooper Works με το σύστημα τετρακίνησης ALL4.


Το 2λιτρο turbo μηχανικό σύνολο αποδίδει 231 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής μεταξύ 1.450 – 4.500 σ.α.λ. Με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 6,3 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 238 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση είναι στα 7,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 168 γρ./χλμ. Με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic οι επιδόσεις είναι ίδιες, όμως μικρότερη είναι η κατανάλωση (6,8 λτ./100 χλμ.) και οι εκπομπές CO2 (154 γρ./χλμ.).

Εξωτερικά το MINI John Cooper Works Clubman μήκους 4.253 χλστ., πλάτους 1.800 χλστ., ύψους 1.441 χλστ. και με μεταξόνιο 2.670 χλστ. διακρίνεται από τους σπορ σχεδιασμού προφυλακτήρες, τους αεραγωγούς στο καπό και στα φτερά, την κόκκινη οροφή και της ίδιας απόχρωσης καθρέπτες και ρίγες στο καπό, τις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης και τις ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 225/40 (προαιρετικά διατίθενται 19 ιντσών). Επίσης, υπάρχουν τα λογότυπα John Cooper Works στη μάσκα, στα εμπρός φτερά και στην πίσω πόρτα.

Οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις διαθέτουν στάνταρ σπορ ρύθμιση, ενώ ένα επίσης σπορ σύστημα πέδησης έχει εξελιχθεί ειδικά για τα MINI John Cooper Works. Πρόσθετα, τα 4πίστονα φρένα της Brembo με τις κόκκινες δαγκάνες εξασφαλίζουν υψηλή αποτελεσματικότητα ακόμα και σε συνθήκες οδήγησης σε πίστα.

Προαιρετικά προσφέρεται η ανάρτηση Dynamic Damper Control με τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και διαθέτει μια επιλογή με διαφορετικά set-up, που επιλέγονται μέσω του MINI Driving Modes. To SPORT mode προσανατολίζεται σε ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, ενώ τα MID και GREEN mode προορίζονται για πιο άνετη οδήγηση.

Get it on Google Play Download on the App Store