Ετοιμάζεται το κορυφαίο MINI Cooper John Cooper Works

Φαίνεται πως στη MINI ετοιμάζουν κάτι πολύ δυνατό για το μέλλον του Cooper JCW. Και μάλιστα θα είναι πιο δυνατό από ποτέ από ότι φαίνεται. Και για να το κάνουν θα… ακολουθήσουν το παρελθόν και σίγουρα θα το αφήσουν ως κύκνειο άσμα για το υπάρχον μοντέλο.


Αυτό δεν είναι άλλο από το GP, που θα αποτελεί ειδική έκδοση για το hatchback MINI Cooper JCW φυσικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, καθώς η MINI το σκέφτεται πολύ σοβαρά. 

Δείτε επίσης: MINI έκανε το γύρο του Nürburgring στους δύο τροχούς! (+video)

Εξάλλου είναι κάτι που έχει κάνει και στις προηγούμενες εκδόσεις του MINI Cooper JCW και μάλιστα με επιτυχία. Το αφεντικό της εταιρείας, Πίτερ Σβαντερμπάουερ δήλωσε πως «η πιθανότητα να δούμε μια τέτοια έκδοση του MINI Cooper JCW είναι πολύ ισχυρή, αλλά θα είναι προς το τέλος του κύκλου ζωής του μοντέλου. Είναι κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας και θέλουμε να την επεκτείνουμε».

Να θυμίσουμε πως οι εκδόσεις GP απευθύνονται σε ένα εξαιρετικά ειδικό κοινό, το οποίο απαιτεί από το αυτοκίνητό του πισταδόρικη συμπεριφορά. Για παράδειγμα στις προηγούμενες γενιές, οι εκδόσεις MINI Hatch JCW GP είχαν σπαρτιάτικο εσωτερικό, διαφοροποιημένο στήσιμο, μεγαλύτερα φρένα και αυξημένη ιπποδύναμη, εκτός φυσικά από τα διακριτικά GP που στόλιζαν το αμάξωμα.

Διαβάστε επίσης: Νέα έκδοση MINI Cooper S Carbon με 210 ίππους

Τώρα για το πότε θα παρουσιαστεί μια τέτοια έκδοση, αυτό δεν είναι ακριβώς σίγουρο, αλλά υπολογίζοντας πως το τωρινό MINI Cooper έχει γεμάτα δύο χρόνια ζωής, τότε φαίνεται πως σε δύο περίπου χρόνια από τώρα θα δούμε και την έκδοση GP.

Get it on Google Play Download on the App Store