MΙΝΙ Countryman με 231 ίππους και 233 χλμ./ώρα τελική

Η MINI παρουσίασε και επισήμως την έκδοση John Cooper Works του Countryman. Το crossover της αγγλικής μάρκας εφοδιάζεται με 2.0 λτ. τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 231 ίππους και 350 Nm ροπής και χαρίζει 233 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.


Εντυπωσιακά είναι τα χαρακτηριστικά της κορυφαίας έκδοσης του MINI Countryman, η οποία φέρει τα διακριτικά του John Cooper Works. Όπως και το κλασικό MINI Cooper S JCW, έτσι και το ολοκαίνουργιο Countryman στην αντίστοιχη έκδοσή του, παίρνει πνοή από τον 2.0 λτ. 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο, με απόδοση 231 ίππων και 350 Nm ροπής.

Το μοτέρ συνεργάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί με 8άρι αυτόματο. Όσον αφορά τις επιδόσεις του Countryman John Cooper Works, η MINI ανακοινώνει 6,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 233 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης: Απίστευτο video από το εσωτερικό ενός κινητήρα

Φυσικά, η αύξηση αυτή της ιπποδύναμης, δεν θα μπορούσε παρά να επιφέρει και μεταβολή στο στήσιμο του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Πλέον έχουμε πιο επιθετικό σετάρισμα της ανάρτησης με το σύστημα Dynamic Damper Control με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ να υπόσχεται μεγάλο εύρος ρυθμίσεων, αναλόγως απαιτήσεων του οδηγού, ενώ τα εμπρός φρένα της Brembo είναι τετραπίστονα.

Όπως και κάθε μοντέλο MINI έτσι και αυτό προσφέρει αυξημένες δυνατότητες εξατομίκευσης, προκειμένου ο υποψήφιος αγοραστής να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο μόνο για αυτόν. Το εσωτερικό του MINI Countryman JCW έχει να επιδείξει εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα, πανοραμική οροφή και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 6.5 ιντσών (προαιρετικά 8.8 ιντσών). 

Get it on Google Play Download on the App Store