Έτσι οραματίζεται η BMW το MINI του μέλλοντος! (+video)

Παράλληλα με τη φουτουριστική Rolls-Royce VISION NEXT 100 και το BMW VISION NEXT 100 που είχε αποκαλύψει τον περασμένο Μάρτιο ο όμιλος BMW, παρουσίασε και το MINI VISION NEXT 100 του μέλλοντος, δείχνοντάς μας πως θα είναι το δημοφιλές 3θυρο MINI στα επόμενα χρόνια.


Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει στο πρωτότυπο MINI είναι οι γνώριμες καμπύλες της σχεδίασης του ενός όγκου αμαξώματός του πρωτότυπου, χωρίς όμως καπό, αλλά με εμπρόσθιο παρμπρίζ που ξεκινά από την οροφή και καταλήγει πάνω στη διάφανη μάσκα. Το μήκος του φτάνει τα 3.620 χλστ. και είναι σημαντικά πιο κοντό από το υπάρχον 3θυρο MINI (3.982 χλστ.), ωστόσο η έλλειψη κινητήρα εσωτερικής καύσης στη θέση του οποίου υπάρχει ηλεκτροκινητήρας, έχει αφήσει ελεύθερο πολύ χώρο στο μινιμάλ εσωτερικό.

Χαρακτηριστική είναι ακόμα η σχεδίαση των τροχών, που έχουν φτιαχτεί ώστε η εξωτερική τους επιφάνεια να είναι σταθερή και να γυρίζει μόνο το πίσω μέρος τους μαζί με το ελαστικό. Ένα ακόμη στοιχείο τεχνολογίας αποτελούν τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά εμπρός, μαζί με τα επίσης λεπτά πίσω, που δημιουργούν μια έξτρα αεροτομή.

Στο πεδίο της τεχνολογίας, η MINI έχει εφοδιάσει το πρωτότυπο με μια σειρά από προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αφού το VISION NEXT 100 έχει τη δυνατότητα να φθάσει αυτόνομα οπουδήποτε ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί για να τον παραλάβει, έχοντας προγραμματίσει από πριν όποια στοιχεία προσωποποίησης αυτός επιθυμεί. Πάντως, η MINI υπόσχεται ότι από πλευράς επιδόσεων το πρωτότυπο θα βρίσκεται στα επίπεδα του κορυφαίου John Cooper Works, όπως και στα χαρακτηριστικά της οδικής του παρουσίας.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί το MINI VISION NEXT 100 επενδύει ακόμη περισσότερο από το αμάξωμα στην απλότητα και έτσι συναντούμε απλά ένα ράφι αντί για ταμπλό, με ένα κεντρικό στρογγυλό μόνιτορ και λεπτές οθόνες στα πλευρά του. Το τιμόνι, έχει τη δυνατότητα να κρύβεται στο κέντρο του ραφιού, όταν επιλεγεί η αυτόνομη οδήγηση.

Ο οδηγός μπορεί να χειριστεί μια σειρά από διαφορετικά συστήματα του πρωτότυπου μέσω ενός στρογγυλού περιστροφικού διακόπτη στο κέντρο του ραφιού-ταμπλό, επιλέγοντας π.χ. το mode της αυτόνομης οδήγησης, τι επιθυμεί για την ψυχαγωγία του, τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου κ.ο.κ. Ανάλογα με το set up που επιλεγεί, το σύστημα αλλάζει και τα χρώματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Δείτε το εντυπωσιακό video του νέου πρωτότυπου της MINI:

Get it on Google Play Download on the App Store