Νέο 2κίνητο ντίζελ Peugeot 3008 DKR για το ράλι Ντακάρ

Η Team Peugeot Total και η Red Bull παρουσιάζουν το Peugeot 3008 DKR, το διάδοχο του άκρως πετυχημένου 2008 DKR, με το οποίο ο Stéphane Peterhansel πέτυχε την 12η νίκη του, τον Ιανουάριο, στο ράλι Ντακάρ. Το εντελώς νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο για το Ντακάρ βασίζεται στο νέο Peugeot 3008, αλλά με πάρα πολλές απαραίτητες αλλαγές για τον άκρως απαιτητικό αγώνα.

Το νέο Peugeot 3008 DKR παραμένει πιστό στην φιλοσοφία της μετάδοσης της κίνησης μόνο στους δύο τροχούς, ενώ βελτιώθηκε σε τέσσερα βασικά σημεία. Αυτά είναι η αξιοπιστία, η οδηγική απόδοση, η ανάρτηση και ο κλιματισμός, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού τα πληρώματα περνούν πάνω από 12 ώρες μέσα στα αυτοκίνητα και σε ένα εσωτερικό με την θερμοκρασία πολλές φορές να ξεπερνά τους 60 βαθμούς.

Οι μηχανικοί της Peugeot Sport εξέτασαν εξονυχιστικά κάθε σημείο του αυτοκινήτου, ώστε να βελτιστοποιήσουν την αντοχή των μηχανικών μερών, των ηλεκτρονικών και της διαχείρισης του κινητήρα. Ο V6 3.0 ντίζελ με το διπλό turbo, έχει γίνει ακόμη πιο αποδοτικός και με μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλότερες στροφές λειτουργίας του. Μία πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί, ήταν να τοποθετήσουν ένα μικρότερο περιοριστή στροφών στον κινητήρα (38 αντί για 39 χιλιοστών) έχοντας ως αποτέλεσμα μια απώλεια ισχύος στους περίπου 20 ίππους. Παρά ταύτα, αυτή η ισχύς πλέον αποδίδεται στις χαμηλότερες σ.α.λ. και το αυτοκίνητο είναι συνολικά πιο εύκολο και ταχύτερο στην οδήγηση. Παράλληλα, στην ανάρτηση του 3008 DKR υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στην γεωμετρία και στους αποσβεστήρες σε σχέση με του 2008 DKR.

Φέτος τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα θα είναι για το Peugeot 3008 DKR, μιας και υπάρχει μία ολοκαίνουργια διαδρομή που περνά από την Αργεντινή, την Βολιβία και την Παραγουάη, έχοντας πάντα απέναντι έναν ισχυρό ανταγωνισμό. Πανέτοιμοι δηλώνουν οι οδηγοί της ομάδας, οι Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz, Sébastien Loeb και Cyril Despres.

Get it on Google Play Download on the App Store