Οριστική αποχώρηση της Volkswagen από το WRC!

Ποιος θα πίστευε ότι η Volkswagen με τα τέσσερα σερί Πρωταθλήματα στο WRC και τις 42 νίκες σε 51 ράλι, από το ντεμπούτο του Polo R WRC στο 2013 Rally Monte Carlo, ότι θα αποσυρθεί και δεν θα λάβει μέρος στο νέο Πρωτάθλημα του 2017.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της VW αποφάσισε να ακυρώσει τη συμμετοχή του Polo R WRC για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, παρότι είχε προχωρήσει αρκετά η εξέλιξη του νέου VW Polo R WRC για το 2017, το οποίο δεν θα διατεθεί προς πώληση ούτε σε κάποια ιδιωτική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους 200 περίπου εργαζομένους του αγωνιστικού τμήματος της VW, αυτοί αναμένεται είτε να απορροφηθούν στη συμμετοχή του VW Golf στο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, είτε στο πρόγραμμα Ράλι της Skoda.

Η απόσυρση της γερμανικής φίρμας από το Πρωτάθλημα του WRC, σημαίνει ότι το 2017 θα έχουμε έναν λιγότερο διεκδικητή του τίτλου, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για το Toyota Yaris WRC, το Citroen C3 WRC και το Hyundai i20 WRC.

Ο λόγος αυτής της απόσυρσης έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομία που επιχειρεί να κάνει ο Όμιλος VW, ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του Σκανδάλου με τους ρύπους των αυτοκινήτων του και τις αποζημιώσεις που απαιτούνται.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, για τον ίδιο λόγο η Audi απέσυρε τη συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής της μεθεπόμενης περιόδου.

Get it on Google Play Download on the App Store