Σοκ με τον Ρόσμπερκ: Έβαλε τέλος στην καριέρα του

Μόλις πληροφορηθήκαμε αυτή την είδηση γουρλώσαμε τα μάτια μας. Λέμε δεν είναι δυνατόν… Πλησιάζουν Χριστούγεννα, δεν μπορεί να είναι πρωταπριλιά. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ λέει, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Φόρμουλα 1 και έτσι δεν θα μείνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ έγινε και ο πρώτος εν ενεργεία πρωταθλητής που εγκαταλείπει την αγωνιστική δράση.

Και όμως, το διασταυρώσαμε και είναι αλήθεια. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβό του πως βάζει τέλος στην καριέρα του ως πιλότος της F1.

Ως επίσημη δικαιολογία του ο ίδιος ανέφερε πως «πλέον έκανα το παιδικό μου όνειρο πραγματικότητα. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να αγωνίζομαι στη Φόρμουλα 1».

Δείτε επίσης: Κολασμένη Mercedes-AMG GT με 330 χλμ./ώρα τελική

Λέγεται πάντως πως η πίεση που ένιωσε φέτος τον έκανε και λύγισε και δεν έχει καμία όρεξη να ξαναπεράσει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά την επιτυχημένη για αυτόν σεζόν. Μάλιστα site στο εξωτερικό κάνουν λόγο και για οικογενειακή πίεση για να αποχωρήσει…

Ο ίδιος συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως «νιώθω μια χαρά με την απόφασή μου για εμένα, όχι όμως και για την οικογένειά μου στην αγωνιστική μου ομάδα, η οποία θα πρέπει να μάθει να πορεύεται χωρίς εμένα στο εξής.».

Θυμίζουμε πως ο μόλις 31 ετών Ρόσμπεργκ, είχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την αγωνιστική ομάδα της Mercedes, ενώ είναι μυστήριο το ποιος θα τον διαδεχθεί…

Get it on Google Play Download on the App Store