Το μάχιμο Opel Astra TCR των 330 ίππων

Η Opel παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση του Astra η οποία απευθύνεται σε αγωνιστικές ομάδες που έχουν σκοπό να διαγωνισθούν σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες τουρισμού.


Το αγωνιστικό Opel Astra TCR αναπτύχθηκε από την Opel Motorsport σε συνεργασία με την Kissling Motorsport. Κάτω από το καπό του κρύβεται ένας 2.0 λτ. turbo κινητήρας βενζίνης ο οποίος αποδίδει 330 ίππους και 410 Nm ροπής. Το μοτέρ συνεργάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, που διαθέτει και χειριστήρια στο τιμόνι.

Όπως αντιλαμβάνεστε το αυτοκίνητο είναι αρκετά πιο ελαφρύ από την έκδοση παραγωγής, καθώς το εσωτερικό του είναι σπαρτιάτικο, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα περιττά.

Δείτε επίσης: Προσφορές Opel με όφελος έως και 3.000 ευρώ

Η ζυγαριά λοιπόν σταματά στα 1.200 κιλά διευκολύνοντας έτσι και το έργο των φρένων τα οποία αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες με δίσκους 378 χλστ. εμπρός και διπίστονες δαγκάνες με δίσκους 265 χλστ. πίσω.

Φυσικά, εκτός από τα… χρώματα του πολέμου, το αμάξωμα του Opel Astra TCR διαθέτει και αεροδυναμικές αλλαγές, προκειμένου να είναι ακόμη πιο σταθερό σε συνθήκες αγώνα. Μερικές από τις πιο εμφανείς είναι το εμπρός ρυθμιζόμενο σπόιλερ και η πίσω αεροτομή.

Το Opel Astra TCR κοστίζει 95.000 ευρώ (προ φόρων) και η διάθεσή του θα ξεκινήσει από το νέο έτος.

Get it on Google Play Download on the App Store