Στο βάθρο των νικητών το Civic WTCC

Η παρθενική είσοδος του Honda Civic στο WTCC «έκλεισε» με μια θέση στο βάθρο των νικητών στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, που πραγματοποιήθηκε στο Guia Circuit στο Macau, με τον Πορτογάλο οδηγό Tiago Monteiro της Honda Racing Team JAS να ανεβαίνει στην 3η θέση. Ο στόχος της ομάδος Honda Racing Team JAS ήταν να έχει τα ίδια καλά αποτελέσματα στον αγώνα, όπως είχε και στα προκριματικά του Σαββάτου. Παρά τον συννεφιασμένο ουρανό, οι οιωνοί ήταν πολλοί καλοί για την ομάδα η οποία πραγματοποίησε το 2ο ταχύτερο χρόνο κατά τη διάρκεια των γύρων προθέρμανσης με χρόνο  2:31. Στον 1ο αγώνα ο Tiago Monteiro ξεκίνησε από την 5η θέση της γραμμής εκκίνησης. Στον 2ο κιόλας γύρο βρέθηκε στην 4η θέση ενώ λίγο πριν το τέλος πέρασε στην τρίτη θέση μετά από ατύχημα που είχαν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Στο 2ο αγώνα της ημέρας που είχε διάρκεια 11 γύρους ο Tiago Monteiro κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση.

Ο Πορτογάλος οδηγός του Civic WTCC μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «…είμαι πολύ χαρούμενος που ανέβηκα στο βάθρο των νικητών στον 3ο μόλις αγώνα που συμμετείχαμε στο φετινό πρωτάθλημα του WTCC. Αξίζουν συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα, η οποία έχει δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό το αποτέλεσμα.»

Ο επικεφαλής της ομάδος Honda Racing JAS, Alessandro Mariani δήλωσε: «…φυσικά και είμαστε πολύ ευχαριστημένη από το σημερινό αποτέλεσμα και τη θέση στο βάθρο των νικητών. Πιο σημαντικό είναι όμως το γεγονός ότι είμαστε πολύ κοντά στα αυτοκίνητα της Chevrolet. Πιστεύω ότι το Civic έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, ακόμη μαθαίνουμε και φυσικά απαιτείται ακόμη πιο σκληρή δουλεία για την επόμενη χρονιά που θα συμμετάσχουμε με 2 αυτοκίνητα από τον 1ο αγώνα του πρωταθλήματος.»

Get it on Google Play Download on the App Store